PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιντλίμπ: Προέλαση των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων


Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας, με την υποστήριξη ρωσικών δυνάμεων κέρδισαν έδαφος μετά από μία εβδομάδα πολεμικών επιχειρήσεων, στο τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για την μεγαλύτερη προώθηση των συριακών δυνάμεων κατά το τελευταίο τρίμηνο, η οποία προκαλεί έναν μεγάλο εκτοπισμό αμάχων σύμφωνα με κατοίκους των περιοχών και μάρτυρες.

Η επιθετική ενέργεια μεγάλης κλίμακας υποστηρίχθηκε από αεροπορικές επιδρομές στις αγροτικές περιοχές νοτιοανατολικά του Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις «εκκαθάρισαν» τρία χωριά στην επαρχία του Ιντλίμπ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ οι πολεμικές επιχειρήσεις διεξάγονται για μήνες.

Σύμφωνα με το SANA, οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας ενίσχυσαν τον έλεγχό τους σε δέκα χωριά, τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα περίχωρα του Ιντλίμπ.

Στις 30 Απριλίου, η συριακή κυβέρνηση, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας άρχισε την διεξαγωγή μιας επιχείρησης μεγάλης κλίμακας, κατά των ανταρτών στις γειτονικές επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment