PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιντλίμπ: Μαίνονται οι μάχες τουρκικών – συριακών δυνάμεων


Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που μαχητικό αεροσκάφος του συριακού καθεστώτος καταρρίφθηκε σήμερα από τον τουρκικό στρατό στην επαρχία Ιντλίμπ.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κατέρριψε, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στην πόλη Σαρακέμπ στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, τελευταίου μεγάλου προπυργίου των ανταρτών και των τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το συριακό αεροσκάφος L-39 καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 και συνετρίβη στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ. Ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα όμως είναι νεκρός, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που δεν ήταν σε θέση να πει αν υπέκυψε στα τραύματά του κατά την πτώση ή αν σκοτώθηκε από τους αντάρτες.

Την Κυριακή, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του καθεστώτος στην επαρχία αυτή αφού υπέστη βαριές απώλειες. Περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε επιδρομές τις οποίες, σύμφωνα με την Άγκυρα, εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς.

Στο μεταξύ, άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στις μάχες που διεξάγονται στην επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε την κατάσταση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκγελα Μέρκελ σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν οι δύο ηγέτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα ότι η επικείμενη συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα την ερχόμενη Πέμπτη θα αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για διεξαγωγή συνάντησης κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment