PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ινδονησία: Στους 420 οι νεκροί από το τσουνάμι


Περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξ αυτών παρασύρθηκαν από τα ορμητικά παλιρροϊκά κύματα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στη νήσο Σουλαουέσι της Ινδονησίας, με τις αρχές να αναμένουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί ραγδαία. Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Τζουσούφ Κάλα ο απολογισμός των νεκρών θα μπορούσε να ανέλθει σε χιλιάδες.

Ο επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών (BNPB) Βίλεμ Ραμπανγκιλέι είπε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 420, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Kompas, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 384 νεκρούς.

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου στην πόλη Παλού, που επλήγη από κύματα ύψους 6 μέτρων, μετά τον σεισμό των 7,5 βαθμών.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για ένα φεστιβάλ στην παραλία της πόλης όταν το τείχος νερού σάρωσε τα πάντα σπέρνοντας τον θάνατο. Αύριο ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί τα καταφύγια όπου έχουν μεταφερθεί οι πληγέντες.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος τύπου ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Τζακάρτα ότι οι ζημιές είναι «εκτεταμένες» κι ότι χιλιάδες σπίτια, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία έχουν καταρρεύσει. «Το τσουνάμι παρέσυρε αυτοκίνητα, κορμούς δέντρων, σπίτια, παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του» περιέγραψε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από τους μισούς εκ των 560 κρατουμένων στις φυλακές του Παλού δραπέτευσαν, αφού οι τοίχοι του κτίσματος κατέρρευσαν εξαιτίας του σεισμού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Antara.

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους φύλακες να σταματήσουν τους κρατούμενους από το να το σκάσουν καθώς είχαν πανικοβληθεί και έπρεπε να σώσουν τους εαυτούς τους» δήλωσε ένας εκ των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment