PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ινδία: Ξεπέρασαν τις 20.000 οι νεκροί από την πανδημία


Το όριο των 20.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19, ξεπέρασε σήμερα η Ινδία.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και πλησιάζει πλέον τις 720.000 συνολικά, καθώς η χώρα της νότιας Ασίας χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, εν μέσω των ολοένα πιο δυσοίωνων προβλέψεων για την ινδική οικονομία.

Οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών καθώς οι αρχές αίρουν το lockdown στη γιγαντιαία χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, αφού τα μέτρα άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άνεργους και ανάγκασαν εταιρείες να κλείσουν.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 467 θανάτους το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 20.160. Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 22.252, με το σύνολό τους να φθάνει τα 719.665. Η Ινδία ξεπέρασε χθες τη Ρωσία και κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Πάντως ο δείκτης θνητότητας παραμένει χαμηλός: είναι 0,15, έναντι 3,97 στις ΗΠΑ και 6,65 στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment