PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ικανοποίηση Ε.Ε. για τα πυρηνικά τεστ αντοχής


Τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών πυρηνικών σταθμών εξελίσσονται όπως έχει προγραμματιστεί και θα ενισχύσουν περαιτέρω την πυρηνική ασφάλεια και προστασία στην ΕΕ, επισημαίνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της για την προσομοίωση ακραίων καταστάσεων.

Τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών πυρηνικω΄ν σταθμών εξελίσσονται όπως έχει προγραμματιστεί και θα ενισχύσουν περαιτέρω την πυρηνική ασφάλεια και προστασία στην ΕΕ, επισημαίνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της σχετικά με την πρώτη προσομοίωση ακραίων καταστάσεων.

Στις προσομοιώσεις συμμετέχουν και τα 14 κράτη μέλη της ΕΕ στα οποία λειτουργούν πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής (Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κάτω Χώρες, Ρουμανία, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η Λιθουανία, στην οποία είναι σε εξέλιξη ο παροπλισμός της τελευταίας πυρηνικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής. Στο εγχείρημα αυτό συμμετέχουν ενεργώς και γειτονικές χώρες της ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Ουκρανία, ενώ άλλες γειτονικές χώρες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συμμετάσχουν.

Οι προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων εξελίσσονται όπως προβλέφθηκε στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και τηρούνται οι προθεσμίες. Οι φορείς εκμετάλλευσης πυρηνικών εγκαταστάσεων υπέβαλαν τις πρώτες εκθέσεις τους στις οικείες εθνικές ρυθμιστικές αρχές έως τις 15 Αυγούστου, και οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές διαβίβασαν τις ενδιάμεσες εθνικές εκθέσεις τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση και διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ενδελεχείς και διαφανείς αξιολογήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θα ενισχύσουν περαιτέρω την πυρηνική ασφάλεια και προστασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πυρηνική ασφάλεια είναι αδιαίρετη. Επομένως, με γνώμονα την προστασία των πολιτών της ΕΕ, είναι ύψιστης σημασίας ο καθορισμός διαδικασίας με στόχο τα υψηλότερα εφικτά κοινά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment