PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ιδρύεται ειδικό σώμα προστασίας στα πανεπιστήμια


Ειδικό σώμα προστασίας στα πανεπιστήμια σκοπεύει να ιδρύσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους Πρυτάνεις.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με την ταμπέλα που κρέμασαν αντιεξουσιαστές στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ ο πρωθυπουργός τόνισε «αυτός ο ιδιότυπος φασισμός θα τελειώσει» και συζήτησε για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα σχετικά με την ασφάλεια στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να προβεί άμεσα στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε τρεις άξονες.

Συγκεκριμένα:

– Πρώτον, στην ίδρυση ενός σώματος προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Αυτό θα είναι «ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας» όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης.

– Δεύτερο, η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας που διαθέτουν τα πανεπιστήμια, αφού εξεταστεί ποια μέτρα αποδίδουν και ποια όχι. «Τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων» είπε ο πρωθυπουργός.

– Και τέλος, τρίτο η αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο κ.Μητσοτάκης προσέθεσε: «Εννοείται ότι μέχρι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν διατάξεις που ήδη ισχύουν, όμως συναντούν τον δισταγμό ή μερικές φορές και τον φόβο εκείνων που οφείλουν να τις θέσουν σε κίνηση» και ζήτησε προτάσεις από τους πρυτάνεις και τους φοιτητές.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τη σημερινή -όπως είπε- «αντικειμενική επιχειρησιακή δυσκολία» σε μία συνολική αδιαφορία δεκαετιών, και εκτίμησε ότι ήταν η ανοχή, ενδεχομένως και ενθάρρυνση κάποιων, που επέτρεψαν να χτιστούν στον δημόσιο χώρο γιάφκες από τη λάσπη της ανομίας.

«Και αυτή η λάσπη με τον καιρό πέτρωσε και δημιούργησε ορμητήρια βίας, και τώρα χρειάζεται χρόνος και πολιτική βούληση ισχυρή για να κατεδαφιστούν αυτές οι γιάφκες. Αυτό θα γίνει- μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αποτελεί προσωπική δέσμευση δική μου αλλά νομίζω και αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Νομίζω ότι μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά, φορά αριστερό προσωπείο και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε ακόμη ότι η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι ενιαία, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς αστερίσκους, χωρίς “ναι μεν αλλά” γιατί-όπως είπε- «μέσα από κάθε μικρό κενό στη στάση των πολλών πέρνα το δηλητήριο των λίγων τραμπούκων και η δημοκρατική άμυνα θα πρέπει να είναι καθολική».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment