PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιαπωνία: Τέσσερις νεκροί από τον τυφώνα «Ρόκε»


Περισσότεροι από 1 εκατ. κατοίκοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται μετά το πέρασμα του τυφώνα «Ρόκε» από τις κεντρικές επαρχίες της Ιαπωνίας, με περισσότερους από 1 εκατ. κατοίκους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένας άνδρας περίπου 50 ετών σκοτώθηκε στην πόλη της κεντρικής Ιαπωνίας, Ναγκόγια, όταν παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε από τις καταρρακτώδεις βροχές, μετέδωσε το κρατικό ιαπωνικό κανάλι NHK.

«Ένας 79χρονος βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι στην γειτονική επαρχία Εχίμε, ενώ ένας 66χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τη στέγη ενός τριώροφου κτιρίου την ώρα που καθάριζε τις υδρορροές μετά την καταιγίδα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας.

Στην περιφέρεια Γκίφου, η οποία βρίσκεται 250 χλμ. ανατολικά του Τόκιο, ένα αγόρι έχασε τη ζωή του και ένας 84χρονος αγνοείται.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Μέχρι τις 09:00 το πρωί, τοπική ώρα Ιαπωνίας (02:00 ώρα Ελλάδας) ο τυφώνας βρισκόταν σε απόσταση 60 χλμ. νότια της χερσονήσου Κίι με βορειο-ανατολική κατεύθυνση και ταχύτητα 35 χλμ/ώρα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment