PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιαπωνία-κορωνοϊός: Πέθανε άνδρας που φέρεται να ήθελε να μεταδώσει τον ιό


Ένας 57χρονος, που είχε απειλήσει να διαδώσει τον νέο κορωνοϊό όταν εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 αυτόν το μήνα, πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μμε είχαν μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι τοπικές υγειονομικές αρχές της πόλης Γκαμαγκόρι, στον νομό Άιτσι, είχαν συστήσει στον άνδρα να παραμείνει στο σπίτι του μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, το οποίο έδειξε ότι είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό, στις 4 Μαρτίου.

Εκείνο το βράδυ, ο άνδρας αυτός είπε στην οικογένειά του ότι πηγαίνει να «διαδώσει τον ιό» και ότι θα πήγαινε σε μια παμπ και ένα μπαρ συνοδών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτός εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα.

Ο άνδρας αυτός είχε τεθεί υπό έρευνα με την κατηγορία της παρακώλυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αφού και οι δύο επιχειρήσεις ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Μια γυναίκα που εργαζόταν στο μπαρ συνοδών εξετάστηκε και βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό στις 12 Μαρτίου, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Αξιωματούχος της Άιτσι δήλωσε ότι αυτοί που εξετάζονται και βρίσκονται θετικοί στον νέο ιό κατ’αρχήν νοσηλεύονται, αλλά αν δεν υπάρχει διαθέσιμος αριθμός κλινών, τους συνιστούν να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Στον Άιτσι έχουν καταγραφεί 125 κρούσματα, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μεταξύ των 47 νομών της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK, καθώς επλήγη από έναν αριθμό κρουσμάτων που συνδέονταν με κέντρο μέριμνας για τους ηλικιωμένους στην πρωτεύουσα Ναγκόγια.

Ως σήμερα το πρωί, η Ιαπωνία έχει καταγράψει 29 θανάτους και 868 κρούσματα κορωνοϊού, εκτός αυτών που είχαν καταγραφεί στο κρουαζιερόπλοιο που είχε παραμείνει σε καραντίνα στα ανοιχτά του Τόκιο τον περασμένο μήνα και αυτών που αφορούν ανθρώπους που επέστρεψαν στη χώρα με πτήσεις τσάρτερ από την Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό του NHK.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment