PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Καβασάκι, τρεις νεκροί


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων είναι νεκροί, ένα κορίτσι του δημοτικού και ένας 39χρονος άνδρας, από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης σε στάση λεωφορείου στο νότιο προάστιο του Τόκιο, Καβασάκι, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας άνδρας περί τα 50, αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι και αργότερα συνελήφθη. Επίσης υπέκυψε στα τραύματά του.

Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο. Οι αστυνομικές αρχές συνέλεξαν δύο μαχαίρια από τον τόπο του εγκλήματος.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι αρχικά στη στάση και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και συνέχισε να επιτίθεται με μαχαίρι και στα παιδιά που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στο Τόκιο.

«Είδα έναν άνδρα να κείτεται στο έδαφος αιμόφυρτος. Είδα επίσης στο έδαφος παιδιά. Είναι μία ήσυχη γειτονιά. Είναι τρομερό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Η Ιαπωνία έχει τα μικρότερα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχουν καταγραφεί αρκετές επιθέσεις με μαχαίρι.

Την αλληλεγγύη του προς την Ιαπωνία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Όλοι οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό του ιαπωνικού λαού και θρηνούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται σε ιαπωνικό πολεμικό πλοίο, την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. «Εξ ονόματος της πρώτης κυρίας και εμού του ιδίου, θέλω τους να απευθύνω τις προσευχές μας και τη συμπάθειά μας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment