PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιαπωνία: Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο…


Υπό τον τρόμο της ραδιενέργειας, ζει η Ιαπωνία

Υπό τον τρόμο της ραδιενέργειας, ζει η Ιαπωνία, καθώς μία ημέρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό έντονες είναι οι ανησυχίες για διαφυγή μεγάλης ποσότητας από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, όπου προκλήθηκαν ζημιές στα συστήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στα συστήματα ψύξης του.

Μάλιστα,… έκρηξη έγινε αισθητή στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, μετέδωσε το πρακτορείο Τζίτζι. Παράλληλα, η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, τονίζοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω του είναι 20 φορές υψηλότερα από το κανονικό.

Από την πλευρά του, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε πως πολλοί εργαζόμενοι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Φουκουσίμα και πρόβαλε εικόνες με καπνούς. Σύμφωνα με το δίκτυο, που επικαλούνταν υπουργικές πηγές, η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος) και η αιτία της παραμένει άγνωστη.

Επίσης, σημείωσε ότι ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1 καταστράφηκε έπειτα από έκρηξη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο, η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει.

Εντούτοις, πυρηνικός ειδήμων που ερωτήθηκε απότο ΝΗΚ τόνισε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε “σκόπιμα”. Οι μετρήσεις ραδιενέργειας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι και τον αντιδραστήρα υπ’ αριθμόν 1 βρίσκονται σε επίπεδο 1.000 πάνω από το φυσιολογικό, είχε μεταδώσει πριν την έκρηξη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo νωρίς το Σάββατο επικαλούμενο την υπηρεσία ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης, με κέντρο το εργοστάσιο, στα 10 χιλιόμετρα από τα τρία, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Πάντως, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας από τα εργοστάσια. Εκατοντάδες οι νεκροί Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία μετά τον ισχυρότατο σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που διέθεσε στον Τύπο η αστυνομία, οι νεκροί στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπερνούν τους 703. Πάντως ο απολογισμός αυτός θεωρείται αρκετά μετριοπαθής.

Παράλληλα, περίπου 784 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.128, τονίζεται στον απολογισμό της αστυνομίας που δόθηκε στον Τύπο στις 11.30 (04.30, ώρα Ελλάδος). Το απόγευμα της Παρασκευής, τοπική ώρα, βρέθηκαν 200 με 300 πτώματα στα παράλια του Σεντάι. Οι σοροί που βρέθηκαν εκεί είχαν παρασυρθεί από τα γιγάντια, άνω των 10μ, κύματα του τσουνάμι που ακολούθησε την σεισμική δόνηση των 8,9 Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment