PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Θ. Κοτσαμπάς: «Τα 3ο – 6ο Δημοτικά Σχολεία Πετρούπολης οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους»


Το απότελεσμα μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις (περισσότερες από 10) της Δημοτικής Αρχής με τον ΟΣΚ

Επιτέλους!! Τα 3ο – 6ο Δημοτικά Σχολεία, οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις (περισσότερες από 10) του Δημάρχου Θωμά Κοτσαμπά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θανάση Φιλίππου, στην τελευταία συνάντηση που έγινε της Διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης με τον Οργανισμό Σχολικό Κτιρίων (ΟΣΚ), παρουσία της Ένωσης Γονέων και μεμονωμένων Συλλόγων Γονέων, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα, για τα οποία και δεσμεύτηκε ο ΟΣΚ:

1.To 6o Δημοτικό (10 αίθουσες) θα ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβρη του 2011 και θα λειτουργήσει μόνο σε πρωινή βάρδια μέχρι το τέλος της νέας σχολικής χρονιάς (2011 -2012) και το καλοκαίρι του 2012, θα ολοκληρωθεί και το 3ο Δημοτικό.

Η χρηματοδότηση των δυο σχολείων είναι εξασφαλισμένη και μάλιστα από δύο πηγές!!, τόσο από το δάνειο του ΟΣΚ, όσο και από το ΕΣΠΑ, όπου και εντάχθηκε το συγκεκριμένο έργο. Από τις 30 Ιουλίου και μετά, ο εργολάβος προχωρά για την ολοκλήρωση τους.

Είναι φανερό ότι μέσα σε 6 μήνες, η Διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με Δήμαρχο το Θωμά Κοτσαμπά, κατάφερε με γρήγορες και στοχευμένες κινήσεις να φέρει σε πέρας ένα έργο που κόντευε να στοιχειώσει (σαν το γιοφύρι της Άρτας), αφού ήταν σε εκκρεμότητα από το τέλος του 2002!!!.

2. Στο 9ο Δημοτικό (άλλο μπλοκαρισμένο έργο από το 2008), ξεκινά τον Αύγουστο του 2011 η προσθήκη τεσσάρων αιθουσών: – μια αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων – δύο αίθουσες διδασκαλίας – μια αίθουσα πληροφορικής.

Το έργο αυτό έχει ήδη δημοπρατηθεί, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα.

3. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανέγερση δύο νέων σχολικών μονάδων, του 11ου Δημοτικού στην Πάνω Πετρούπολη, και του 18ου Νηπιαγωγείου. Σε μια εβδομάδα περίπου δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και ξεκινούν οι διαδικασίες.

Με όλα τα παραπάνω, η Πετρούπολη λύνει τα έντονα προβλήματα υποδομών και συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τον Πετρουπολιώτικο λαό για τη λύση όλων των προβλημάτων της εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Θέλουμε να γνωρίζετε, πως παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να κερδίσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν!!! Όλοι μας είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε όλα αυτά που δεσμεύτηκε ο ΟΣΚ, να γίνουν πράξη, με την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment