PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θ. Θεοχαρόπουλος: Συνέδριο τον Μάιο


Συνέδριο τον Μάιο για να καθορισθεί και οριστικοποιηθεί το προγραμματικό πλαίσιο, οι θέσεις και να γίνει η συγκρότηση και η εκλογή οργάνων και εκλογή Προέδρου τον Ιούνιο από την βάση στο πλαίσιο συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του ριζοσπαστικού κέντρου, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με αντικείμενο την έγκριση των περαιτέρω κινήσεων και προτάσεων του κόμματος προς το ΠΑΣΟΚ ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «πρέπει να πάμε γρήγορα για την δική μας Προοδευτική Συμμαχία, τον δικό μας “Συνασπισμό της κεντροαριστεράς της λογικής και της ευθύνης”».

Κριτική στην κυβέρνηση

Άσκησε κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όπως ανέφερε, ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενη «όλα σε όλους».

«Όμως ακόμη και τώρα που έχουν περάσει δώδεκα μήνες διακυβέρνησης και οι αυταπάτες τελειώνουν, τώρα που ζήσαμε την ηρωική διαπραγμάτευση η οποία συσσώρευσε τόσα δεινά στη χώρα, ακόμη και τώρα σε κάθε ευκαιρία επικαλούνται μηδενιστικά επιχειρήματα του τύπου για όλα φταίνε οι άλλοι. Αν ο Τσαρλ Ντίκενς ζούσε στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα δεν θα έγραφε τις Μεγάλες Προσδοκίες αλλά τις Μεγάλες Αυταπάτες, μάλλον θα έγραφε τις Μεγάλες Αυταπάτες που πουλήθηκαν ως Μεγάλες Προσδοκίες και παρέσυραν στο διάβα τους κάθε ελπίδα που θα έρχονταν πίσω τους», είπε χαρακτηριστικά.

Κριτική στη Ν.Δ.

Επικριτικός ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και για τη Ν.Δ. λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης καλείται να υπηρετήσει τις θέσεις ενός βαθιά συντηρητικού κόμματος και για την εκλογή του στηρίχθηκε σε δυνάμεις της σκληρής και λαϊκής δεξιάς και αυτά είναι αντικειμενικά δεδομένα ενώ συμπλήρωσε ότι στην πρώτη παρέμβασή του στη Βουλή δεν έπεισε για τις εναλλακτικές του προτάσεις σχετικά με το ασφαλιστικό.

Για το ασφαλιστικό

Για το Ασφαλιστικό δήλωσε τη διαφωνία με το κεντρικό πλαίσιο της πρότασης που παρέδωσε ο υπουργός Εργασίας καθώς κινείται μόνο μέσα στο πλαίσιο της αύξησης εισφορών και της μείωσης των κύριων συντάξεων κυρίως για όσους δεν έχουν βγει ακόμη στην σύνταξη.« Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση αλλά για μετατόπιση του προβλήματος στις επόμενες κυβερνήσεις και γενεές».

Για το αγροτικό

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, που επισκέφθηκε χθες την Agrotica στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι τα μέτρα που σκοπεύει να περάσει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής, αύξηση της ανεργίας και αύξηση των ελλειμμάτων.

«Η κυβέρνηση όμως δεν ακούει, δεν ξέρει ή δεν μπορεί ή μάλλον ισχύουν όλα μαζί. Όσον αφορά τις σημερινές αγροτικές κινητοποιήσεις, άραγε ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτού του είδους οι διαμαρτυρίες βοηθούν την διαπραγμάτευση; Εμείς συνεχίζουμε να λέμε σταθερά ότι τα αιτήματα τους οι αγρότες πρέπει να τα διεκδικούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πλήττονται οι άλλες κοινωνικές ομάδες», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment