PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Oυδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση η συμφωνία με την Cosco


Για σκόπιμη αναταραχή γύρω από το θέμα των δηλώσεων του σχετικά με την πώληση μετοχών του ΟΛΠ έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον Alpha 989, απορρίπτοντας τα περί «ανταρσίας».

«Oυδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση η συμφωνία με την Cosco. Η διαπραγμάτευση που διεξάγεται επιδιώκει να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο, που επιδέχεται διαφορετικών επιλογών», είπε ο κ. Δρίτσας, προσθέτοντας: «Όλες οι δεσμεύσεις όμως έχουν περιθώρια αποσαφήνισης. Ό,τι συμφωνήθηκε θα τηρηθεί και όχι νέες επιδιώξεις και νέα αιτήματα των δανειστών».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «επικοινωνιακούς μηχανισμούς των άλλων κομμάτων που είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν θέματα για να πλήξουν την κυβέρνηση και τη συνοχή της». «Εγώ δεν πρόκειται να συναινέσω σε αυτό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ ήταν δεσμευτική και δρομολογημένη ήδη. «Το αρχικό σχέδιο ήταν (να πωληθεί) το 67% των μετοχών, πετύχαμε το 51% για 5 χρόνια και μετά το υπόλοιπο 16%. Επίσης, εξαιρέθηκε η ακτογραμμή των λιπασμάτων, η οποία αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία της Δραπετσώνας. Στην πρόταση που εμφανίστηκε ως τελική ακόμη και το λιμενικό σώμα δεν προβλεπόταν να έχει χώρο να ελλιμενίσει τα σκάφη του. Μιλάμε για ακραία πράγματα» σημείωσε, τονίζοντας ότι δεν είπε «τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που ισχύει». «Προηγήθηκε η έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου, αναμένεται η έκθεση της επιτροπής ανταγωνισμού. Είναι στάδια που τα λέει η διαγωνιστική διαδικασία», είπε.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαντλήσει την κριτική του σε ένα πρόσωπο και να πει ότι είναι «η πέτρα του σκανδάλου», όταν υπάρχει ένας ολόκληρος οργανισμός». «Δεν έχει να κάνει με το αν ο Δρίτσας τα ‘χει με τον Πιτσιόρλα», δήλωσε.

Για το προσφυγικό, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «ο Πειραιάς κράτησε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε» αλλά και ότι «η ζωή των προσφύγων και των πολιτών είναι ασφαλής». Φιλοδοξία της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, είναι να αδειάσει το λιμάνι πριν το Πάσχα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment