PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας


Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας κοντά στο γήπεδο της Καλαμάτας.

Το επεισόδιο έγινε μετά το τέλος του αγώνα Καλαμάτα – Πάμισος, κοντά σε στέκι οπαδών της ομάδας της Καλαμάτας, στην οδό Καλλιπάτειρας.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) επικοινώνησε με τον βουλευτή ο οποίος δήλωσε ότι καθοδόν προς το γήπεδο – και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του – δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, μέσω του ΑΜΠΕ, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Ο βουλευτής νοσηλεύεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, «φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε από το νοσοκομείο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές για την επίθεση εναντίον του Πέτρου Κωνστνατινέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Μαξίμου: Οι φασίστες θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης

«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο Πέτρος Κωσταντινέας

Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας.

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση πως «τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment