PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας η Αμερικανίδα βιολόγος


Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσε η ηγεσία της αστυνομίας στα Χανιά, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ένας 27χρονος αγρότης, πατέρας δύο παιδιών, που διέμενε στην περιοχή του Μάλεμε, με σεξουαλικό κίνητρο συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου.

Στη συνέχεια, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό για να την ακινητοποιήσει κι έπειτα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου την απέρριψε, αφού προηγουμένως τη βίασε.

Στο τέλος επανατοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο, όπου καθάρισε επιμελώς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια.

Σύμφωνα με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, υπήρχαν σημάδια βίαιης πράξης και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης 60χρονης βρέθηκαν ίχνη από ρόδα αυτοκινήτου.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού συνηγορούσε στη βάσιμη εκδοχή ότι η Αμερικανίδα βιολόγος μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό.

Εξεταζόμενος, ο 27χρονος περιέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων ομολόγησε την πράξη του.

Ο 27χρονος με την εις βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο χτύπησε και μετέφερε την άτυχη γυναίκα θα αποσταλεί σήμερα για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην υπόθεση από τα μέχρι και τώρα στοιχεία δεν εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο.

Η Σούζαν Ίτον συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το οποίο είχε ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου, όμως μετά το μεσημεριανό γεύμα της 2ας Ιουλίου τα ίχνη της χάθηκαν.

Η 60χρονη εντοπίστηκε νεκρή στις 8 Ιουλίου, από ερασιτέχνες εξερευνητές σπηλαίων, σε εγκαταλελειμμένο πολεμικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε αγροτική περιοχή στο Ξαμουδοχώρι Πλατανιά Χανίων

Πρόκειται για καταφύγιο που είχε φτιαχτεί την περίοδο της Κατοχής ως αποθήκη πυρομαχικών και πολυβολείο από ντόπιους κατοίκους με καταναγκαστική εργασία στην οποία τους υποχρέωσαν οι Γερμανοί κατακτητές.

Ο εισαγγελέας Χανίων απήγγειλε σε βάρος του 27χρονου τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του βιασμού και της οπλοκατοχής. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment