PeristeriNews.gr
Διεθνή

Θεωρίες για ξένες επεμβάσεις στο Μπαχρέιν


Την άποψη ότι οι εξελίξεις στο Μπαχρέιν και οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης είναι «ξένη συνωμοσία», διατύπωσε ο ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χάμαντ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα, μιλώντας σε στρατιώτες.

Την άποψη ότι οι εξελίξεις στο Μπαχρέιν και οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης είναι «ξένη συνωμοσία», διατύπωσε ο ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χάμαντ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα, μιλώντας σε στρατιώτες. Τοποθέτησε μάλιστα την έναρξη της συνωμοσίας στα 20 με 30 χρόνια πίσω, μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες εφαρμογής του σχεδίου ανατροπής του, αλλά και ότι το σχέδιο αυτό προέβλεπε επέκταση των ανατροπών και σε γειτονικά κράτη.

Στην ομιλία του ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, ευχαρίστησε τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις που τον βοηθούν στην αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών, αναφερόμενος στους 1.000 στρατιώτες από τη Σαουδική Αραβία, τους 500 αστυνομικούς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη ναυτική δύναμη από το Κουβέιτ, ενώ δυνάμεις θα στείλει και το Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξεγερμένοι στο Μπαχρέιν, ανήκουν κυρίως στη σιιτική μειοψηφία, που ζητά πολιτικές μεταρρυθμίσεις, την οποία ο βασιλιάς του Μπαχρέιν θεωρεί υποκινούμενη από το Ιράν. Ήδη έχει απελαθεί ο πρεσβευτής του Ιράν, ενώ το Ιράν σε αντίποινα απέλασε έναν διπλωμάτη του Μπαχρέιν και ζήτησε την αποχώρηση των σαουδαραβικών ενισχύσεων από το Μπαχρέιν.

Σε δηλώσεις του γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας των Χωρών του Κόλπου (GCC) Αμπντουλραχμάν Αλ Ατίγια, αναφερόμενος στις στρατιωτικές ενισχύσεις προς το Μπαχρέιν, δήλωσε ότι: «το GCC απορρίπτει τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές του υποθέσεις. Μεταξύ των χωρών που παρεμβαίνουν είναι και το Ιράν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment