PeristeriNews.gr
Οικονομία

Θετικό κλίμα για επενδύσεις


O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δίνοντας συνέντευξη, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει την αισιοδοξία του.

Αναφορές στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δίνοντας συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Ο Έλληνας υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον για επενδύσεις από την Κίνα, το Κατάρ, αλλά και από μεγάλη εταιρία ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, χωρίς να την κατονομάσει, που ενδιαφέρεται για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Εκτός της αισιοδοξίας του για τη συνολική φορά των εξελίξεων, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε και την ανησυχία του για την υστέρηση εσόδων.

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στις «σαρωτικές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και αναφέρθηκε στις επενδύσεις στους τομείς των υποδομών, των ακινήτων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου:

«η Ελλάδα πρέπει να ξαναανακαλύψει τον εαυτό της και να κτίσει πάνω στις παραδοσιακές τις δυνάμεις, δημιουργώντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή τεχνολογία και πράσινη ενέργεια.

Αν δείτε που βρισκόμασταν πριν τρεις μήνες, πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα ήμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Είμαστε μια χώρα που πήρε στα χέρια της τον έλεγχο του πεπρωμένου της, προβαίνοντας σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αλλαγές, με θετικές συνέπειες για τους πολίτες της».

Σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει σειρά επαφών στην Ουάσιγκτον με διεθνείς επενδυτές και θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment