PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θετικός ο Ν. Δένδιας για συνάντηση με Τσαβούσογλου


Εφόσον επικρατήσουν οι κατάλληλες συνθήκες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Άγκυρα μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των δύο υπουργείων Εξωτερικών, ενώ χθες οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας είχαν ένα «τετ α τετ» περίπου τεσσάρων ωρών στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Δεδομένο είναι πως ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών προχωρά με αργούς ρυθμούς, με την Τουρκία να παίζει το προηγούμενο διάστημα ένα παιχνίδι καθυστερήσεων και να αναζητά τρόπους για τη «διεύρυνση» της ατζέντας.

Πάντως οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα ανανεώσουν το «ραντεβού» τους στο πλαίσιο των διερευνητικών και είναι η Τουρκία αυτή που θα πρέπει να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση.

Μιλώντας χθες μετά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι στην Αθήνα, ο κ. Δένδιας είχε τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον κ.Τσαβούσογλου.

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα. Για να έχει νόημα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα», είχε δηλώσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment