PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Θερμό» επεισόδιο Ρωσίας – Τουρκίας στο Αιγαίο


Νέο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας έλαβε χώρα σήμερα, στη θάλασσα του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού σκάφους, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταξύ τους σύγκρουση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επρόκειτο για τουρκικό γρι γρι, το οποίο δεν απάντησε στα σήματα ασυρμάτου της ρωσικής φρεγάτας που πλησίαζε επικίνδυνα.

Το συμβάν έλαβε σήμερα το πρωί, μόλις 22 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λήμνου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στη Μόσχα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του.

Από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Άγκυρα ερευνά το περιστατικό και θα εκδώσει ανακοίνωση, μόλις συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Τουρκία επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, μέσω της διευθέτησης των διμερών δυσκολιών. «Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο» κατέληξε.

Απαγορεύει τα ταξίδια στη Ρωσία ο τουρκικός στρατός

Ο τουρκικός στρατός απαγόρευσε στο προσωπικό του να πηγαίνει στη Ρωσία για διακοπές, στο πλαίσιο της έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Το γενικό επιτελείο απαγόρευσε τόσο στο προσωπικό του όσο και στους σπουδαστές της στρατιωτικής ακαδημίας να πηγαίνουν στη Ρωσία για διακοπές για «προληπτικούς λόγους», μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Η Τουρκία και η Ρωσία διέρχονται τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αφότου, στις 24 Νοεμβρίου, ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από την τουρκική αεροπορία.

Από τότε η Ρωσία έχει ανακοινώσει αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας τα οποία στοχεύουν κυρίως τους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των κατασκευών και της γεωργίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment