PeristeriNews.gr
Καιρός

Θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα


Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα κυρίως στα δυτικά και τα νότια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα βόρεια μετά το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και την ανατολική) από αργά το απόγευμα, και στη Θράκη το βράδυ. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ ενώ τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, από αργά το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, κυρίως στη κεντρική και ανατολική. Τα έντονα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 ως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Καιρός: Στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και από τις απογευματινές μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment