PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη


Την υπόσχεση ότι θα δώσει τη ζωή του και όλες του τις δυνάμεις για τους υψηλούς στόχους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής – «της ευγενούς Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου» όπως την αποκάλεσε – έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης, το απόγευμα της Τετάρτης.

Δεκάδες κληρικοί και λαϊκοί και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες περίμεναν τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο αεροδρόμιο και τον υποδέχθηκαν με θερμές εκδηλώσεις αγάπης. Παρόντα ήταν και όλα τα μέλη της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου και καθώς και βοηθοί επίσκοποι, ενώ ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος τον συνόδευσε τιμητικά στην πτήση από την Κωνσταντινούπολη.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής καλωσόρισαν απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς ο αρχαιότερος των συνοδικών ιεραρχών, Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος.

Στον χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωθέντες, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συγκεντρωθέντες για τη θερμή υποδοχή. «Τα χαμόγελά σας, ο ενθουσιασμός σας, η αγάπη σας είναι εκφράσεις των ευλογιών του Θεού και τις αποδέχομαι, καθώς αγκαλιάζω ολόκληρο τον πιστό Λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως προσφιλή πνευματικά τέκνα μου» είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι έρχεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερική για να υπηρετήσει κι όχι να υπηρετηθεί και να γίνει αληθινός υπηρέτης του Κυρίου. «Έρχομαι να επωμισθώ τις ευθύνες αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού ρόλου και να τις μοιρασθώ μαζί σας, διότι γνωρίζω ότι είσθε άξιοι συνεργάτες εν Χριστώ. Θα συνεργασθούμε ανοικτά μεταξύ μας με καθαρότητα, ειλικρίνεια, σαφήνεια, λέγοντας την αλήθεια με αγάπη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προσφιλούς λαού της Αρχιεπισκοπής στους θεσμούς της» ανέφερε.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης την επιθυμία να προσεγγίσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Έχουμε τόσες πολλές Ορθόδοξες κοινότητες που ζουν σε απομόνωση, μακριά η μία από την άλλη, αλλά είμεθα όλοι αδελφοί και αδελφές της ίδιας οικογενείας και μοιραζόμεθα το ίδιο Άγιο Σώμα, το Σώμα του Κυρίου, και το ‘Αγιο Αίμα το οποίο λαμβάνουμε από το Άγιο Δισκοπότηρο εις ενότητα πίστεως και αγάπης. Δεν θα πρέπει να είμεθα κοντύτερα απ’ όλες τις απόψεις; Αδημονώ όχι μόνο να συνεργασθώ με τους αδελφούς Επισκόπους στην Επισκοπική Συνέλευση, αλλά επίσης να γνωρίσω και να έρθω σε επαφή με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Αμερική – να γνωρίσω τις ελπίδες και τα όνειρά τους».

Σε σχέση με το δικό του όραμα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος είπε πως «πρέπει να εργασθούμε μαζί για να κτίσουμε μια Αρχιεπισκοπή η οποία θα προτιμά την αριστεία από τη συνήθεια, τη δεκτικότητα από την απομόνωση και την αξιοπρέπεια από τη σκοπιμότητα».

«Φθάνω στις ευλογημένες αυτές ακτές γεμάτος ελπίδα -όλοι εσείς είσθε οι «Ελπιδοφόροι» μου -οι φορείς της ελπίδος και της υψηλής προσμονής ότι αυτή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα προοδεύσει από ‘δόξης εις δόξαν’, όπως λέει ο Απόστολος, και όπως λέω κι εγώ – θα το επιτύχουμε μαζί» πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επρόκειτο να έχει ιδιωτικό δείπνο με τον προκάτοχό του, Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής Δημήτριο.

Η ενθρόνισή του θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου, στον Καθεδρικό Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment