PeristeriNews.gr
Διεθνή

Θερμή στήριξη Ομπάμα στην Κλίντον και βολές κατά Τραμπ


Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, εξέφρασε επίσημα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών, που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια.

«Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον)…, κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ» ανέφερε ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος. «Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ό,τι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε» συνέχισε ο Ομπάμα, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με αιχμή το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι».

«Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ» υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare), αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011. Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.

Μετά την ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή όπου γίνονται οι ομιλίες και αφού αγκαλιάστηκαν, χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment