PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Θερινό σχολείο στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης


Καλοκαιρινά μαθήματα στη φύση, στον καταπράσινο χώρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» προσφέρει μια ομάδα του δικτύου εθελοντών του ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων).

Κάθε μέρα περίπου 10 παιδιά συμμετέχουν δωρεάν στο Θερινό Σχολείο παίζουν, μαθαίνουν και περνούν ευχάριστα τις ώρες τους.

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου στο Πάρκο, Ματίνα Κανάκη «θέλαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε και τα παιδιά και τους γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν για διακοπές. Και οι γονείς είναι ήρεμοι και έχουν κάπου δωρεάν να αφήσουν τα παιδιά τους την ώρα που εκείνοι εργάζονται, αλλά και τα παιδιά περνούν δημιουργικά την ώρα τους έξω από το σπίτι και μακριά από την τηλεόραση».

Στα… μαθήματα του θερινού σχολείου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

«Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παρακολουθούν εργαστήρια κηπουρικής, μαγειρικής, εικαστικών, κάνουν διαδραστικά παιχνίδια. Ξεκινάμε κάνοντας βόλτα και παρακολουθώντας τα φυτά του πάρκου, τους ζωντανούς οργανισμούς και τα πουλιά. Ακούνε τους ήχους που κάνουν τα πουλιά, οι πάπιες και κατενθουσιάζονται. Έπειτα επισκεπτόμαστε τον λαχανόκηπο που υπάρχει στο πάρκο, κάνουμε και πολλά φυσικά πειράματα και τα παιδιά μαζεύουν κάποια λαχανικά τα οποία κατόπιν κάνουμε μαγειρική ώστε τα παιδιά να τα γευτούν. Το θετικό είναι ότι μαθαίνουν να τρώνε λαχανικά που πριν δεν ήθελαν να φάνε. Μέσα όμως από το παιχνίδι, αφού τα ίδια καλλιεργούν και περιποιούνται τα λαχανικά θέλουν να τα δοκιμάσουν» υπογραμμίζει η κ. Κανάκη και συμπληρώνει ότι «γίνονται και εικαστικά παιχνίδια με χρώματα, ανάλογα την εποχή και τα χρώματα των λαχανικών, μαθαίνουν ανακύκλωση, αλλά έχουμε κι ένα μάθημα για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Το έχουμε ονομάσει “κώδικα” και αφορά στα πρώτα βήματα και στις πρώτες γνώσεις πληροφορικής. Βέβαια, δεν ξεχνάμε και την κοινωνικοποίηση, καθώς μαθαίνουμε τα παιδιά να επικοινωνούν και να κάνουν παρέα και με παιδάκια που δεν γνώριζαν μέχρι χθες εκτός από τους συμμαθητές τους».

Το Θερινό Σχολείο του Πάρκου θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τέλος Ιουλίου, «ωστόσο σχεδιάζουμε να διευρύνουμε την λειτουργία του και τον Αύγουστο αφού διαπιστώνουμε ότι οι συμμετοχές συνεχώς αυξάνονται. Συνεχώς θέλουν να έρχονται παιδιά γιατί περνάνε καλά. Στην αρχή φαίνονται να είναι βαριεστημένα κι επιφυλακτικά, αλλά στο τέλος φεύγουν ενθουσιασμένα και ξένοιαστα. Και το βασικό είναι ότι ανυπομονούν να έρθουν ξανά και την επόμενη μέρα. Εκτός από την καλή τους διάθεση όμως πρέπει να έχουν μαζί τους ένα καπέλο, νερό και το κολατσιό τους. Εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι να γίνει το πάρκο σχολειό για τα παιδιά. Να έρχονται από όλες τις περιοχές της Αττικής και να νιώθουν δικό τους το πάρκο» προσθέτει η κ. Κανάκη.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment