PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θα συνεχίσουμε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές


Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο δρόμο της σταθεροποίησης και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός πιστεύει και επιθυμεί αυτή την επιλογή και υποστηρίζει μια σταθερή πορεία, ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη να εξέλθουν από την ύφεση και την κρίση. Η Ελλάδα επιθυμεί έναν ευρωπαϊκό μόνιμο μηχανισμό στήριξης και σταθερότητας, ο οποίος θα συνδυάζεται με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της Συνθήκης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν έχουμε καταρχήν καμία αντίρρηση, θα είναι θετικό να περιβληθεί αυτός ο μηχανισμός μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Συνθήκης, αλλά αυτό όμως δεν πρέπει να προδικάσει τις θέσεις που η κάθε χώρα, το κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, πρέπει να διαπραγματευτούμε το ποιος θα είναι ο μηχανισμός αυτός με έναν τρόπο που θα σέβεται την κυριαρχία και τις απόψεις, την αυτονομία του κάθε κράτους σε αυτή τη διαδικασία.

Την πλήρη υποστήριξη του στον Ελληνα πρωθυπουργό στην προσπάθεια την οποία καταβάλλει για τη δημιουργία ενός πραγματικού μηχανισμού στήριξης των χωρών που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Ρασμούσεν.

Σήμερα , ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment