PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θα αξιολογήσουμε τις δαπάνες μέχρι το τελευταίο ευρώ


Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι «τιτάνιο» το έργο που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι «τιτάνιο» το έργο που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

«Σχεδιάζουμε σε μεσοπρόθεσμη βάση για πρώτη φορά, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου» ανέφερε, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ.

«Εμείς στην πολιτική της φυγομαχίας και του “άστο για αργότερα“ αντιπαραθέτουμε τις αποφάσεις τώρα» ισχυρίσθηκε.

«Θα αξιολογήσουμε όλες τις δαπάνες μέχρι το τελευταίο ευρώ ανέφερε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με τους άξονες του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος και τα νέα μέτρα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε συνοπτικά σε 4 άξονες:δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, Δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη, επένδυση στον πολιτισμό, στη γνώση, στο περιβάλλον και επένδυση στο κοινωνικό κράτος.

Μια πρόγευση των αντιδράσεων αυτών αποτελούν όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συµβουλίου του Κινήµατος, όταν ο υπουργός Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου δέχθηκε τις έντονες επικρίσεις µελών του οργάνου για την ακολουθούµενη οικονοµική πολιτική.

Στον υπουργό Οικονοµικών τονίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσµατική, καθυστερεί, παλινωδεί και δεν λαµβάνει υπόψη το κλίµα που διαµορφώνεται στην κοινωνία.

Υποστηρίχθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ευκρινές πρόγραµµα εξόδου από την κρίση, µε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα και σαφείς προτάσεις για την αντιµετώπιση της ύφεσης στην οικονοµία.

Εγιναν και άλλες τοποθετήσεις, όπως του Γ. Παναγιωτακόπουλου που υποστήριξε ότι «το Μνηµόνιο απέτυχε παταγωδώς» και δήλωσε κάθετα αντίθετος στην εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας.

Με αυτά τα δεδοµένα, αναµένεται µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι προγραµµατισµένο να πραγµατοποιηθεί το µεσηµέρι, δηλαδή αµέσως µετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συµβουλίου. Οπως έγινε γνωστό, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές, σε µια προφανή προσπάθεια να εκτονωθεί κάπως το κλίµα που επικρατεί στο εσωτερικό της και προκαλεί έντονες ανησυχίες στο Μέγαρο Μαξίµου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Οµάδας θα συνέλθει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου σε νέα συνεδρίαση το Πολιτικό Συµβούλιο, προκειµένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τα µέλη του να στρατευθούν στην προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης.

Στο µεταξύ χθες, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Γιώργου Πεταλωτή έδωσε µια πρόγευση των όσων θα ανακοινωθούν σήµερα. Οπως είπε, το εθνικό σχέδιο δεν θα είναι ένα σύνολο µεµονωµένων παρεµβάσεων ή αξιοποιήσεων υπαγορευµένων από µια προσωρινή επιλογή επείγοντος, αλλά αποτελεί στρατηγικό πρόγραµµα για την οικονοµία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που θέτει τους πυλώνες για την κυβερνητική δραστηριότητα.

Υπογράµµισε ότι όσο πιο αιτιολογηµένοι και µακροπρόθεσµοι είναι οι στόχοι που η κυβέρνηση βάζει και τηρεί, όπως κάνει µε το εθνικό σχέδιο, «τόσο αποκλείει τη συζήτηση άλλων σεναρίων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment