PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θέμα πρόωρων εκλογών θα θέσει η Νέα Δημοκρατία


Aµέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου και την εξασφάλιση της πέµπτης δόσης του δανείου από την τρόικα.

Θέμα πρόωρων εκλογών ετοιμάζεται να θέσει η Νέα Δημοκρατία αµέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου και την εξασφάλιση της πέµπτης δόσης του δανείου από την τρόικα, καθώς στο γαλάζιο επιτελείο εκτιµούν ότι διαφορετική στάση θα προκαλέσει σύγχυση για τις προθέσεις του κόµµατος, σε μια περίοδο όπου αρχίζει να καταγράφει σαφές προβάδισµα στις δηµοσκοπήσεις και τα πρώτα κέρδη από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα «Νέα», υψηλόβαθµα στελέχη της Ν? υποστηρίζουν ότι η κοµµατική ηγεσία αναζητά τον πλέον κατάλληλο χρόνο στον οποίο θα πρέπει να εκδηλωθεί η σχετική κίνηση από τον Αντώνη Σαµαρά, αλλά εκτιμούν ότι η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο χρονικός ορίζοντας για την υποβολή του αιτήµατος δεν ξεπερνά τον Σεπτέµβριο (και το βήµα της ?ΕΘ), αλλά µπορεί να αποτελεί κεντρικό ζήτηµα της πολιτικής αντιπαράθεσης από τις αρχές Ιουλίου.

Το δηµοσκοπικό προβάδισµα της Ν? που κατέγραψε η Public Issue (µε εκτίµηση εκλογικής δυναµικής στο 31% έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ) έχει προκαλέσει ενθουσιασµό στο γαλάζιο στρατόπεδο, αλλά από την κοµµατική ηγεσία επιχειρείται τα γαλάζια στελέχη να κινηθούν σε χαµηλούς τόνους.

Συνεργάτες του κ. Σαµαρά κάνουν λόγο για «νέο πολιτικό τοπίο» και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το προσεχές διάστηµα η Ν? θα εµφανίσει ακόµη µεγαλύτερα ποσοστά συσπείρωσης και το προβάδισµά της θα διευρυνθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment