PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Sharp δημιούργησε την πρώτη Super Hi-Vision LCD οθόνη


Η Sharp πρωτοτυπεί και δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ από το Τόκυο.

Η Sharp πρωτοτυπεί και δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ από το Τόκυο, όπου σε συνεργασία με τον NHK δημιούργησε την πρώτη Ultra High Definition LCD οθόνη στον κόσμο.

Η διάσταση της είναι 85” και η ανάλυση της φτάνει τα εκπληκτικά μεγέθη των 7.680 x 4.320 pixels, μία ανάλυση που είναι 16 φορές μεγαλύτερη από αυτή των “απλών” HDTV τηλεοράσεων που ίσως απολαμβάνετε από το καθιστικό του σπιτιού σας.

Η τεχνολογία της Ultra High Definition Television (UHDTV) υπάρχει από το μακρινό 1995, όμως μέχρι τώρα ο μόνος τρόπος για να την απολαύσει κανείς ήταν με τη βοήθεια ενός projector.

Το πρωτότυπο που παρουσίασε η Sharp έχει έναν πρωτοφανή βαθμό ακρίβειας, ο οποίος επιτυγχάνεται ελέγχοντας την ευθυγράμιση των μορίων των υγρών κρυστάλλων της LCD.

Λόγω της μεγάλης ανάλυσης της τεχνολογίας UHDTV, για να παρατηρήσετε βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας σε σχέση με τις τηλεοράσεις που έχουμε τώρα, η UHDTV οθόνη που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχει διαγώνιο τουλάχιστον 60”.

Αν δεν επισκεφτείτε την Ιαπωνία από 26 έως 29 Μαΐου που θα διαρκέσει η επίδειξη, καλύτερα να μην βιάζεστε να ζήσετε την εμπειρία μίας τέτοιας τηλεόρασης.

Ο NHK, δηλαδή ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να αρχίσει τις προβολές ποιότητας ήχου και εικόνας που αναλογεί σε μια τέτοια οθόνη (δηλαδή εικόνα 30 MP και ήχο 22.2 κανάλια), γύρω στο 2020.

Ωστόσο είναι πιθανό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το BBC να στήσει στη Μεγάλη Βρετανία μερικές τηλεοράσεις με τεχνολογία Super Hi-Vision, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment