PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Moodys υποβάθμισε την Ιρλανδία


Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες, από το Baa1 στο Baa3, την τελευταία βαθμίδα επενδυτικής διαβάθμισης.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες, από το Baa1 στο Baa3, την τελευταία βαθμίδα επενδυτικής διαβάθμισης.
Η υποβάθμιση, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal, αντανακλά την πιθανή επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, λόγω των ασθενών προοπτικών ανάπτυξης και του υψηλότερου κόστους δανεισμού της, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

“Η υποβάθμιση βασίζεται στην άποψη του Moody’s ότι η δημοσιονομική ισχύς της Ιρλανδίας μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω, αν η οικονομική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από ότι προβλέπεται και αν η δημοσιονομική προσαρμογή υστερήσει σε σχέση με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η υποβάθμιση αντανακλά εν μέρει τις αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα. Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου ο Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας.

Δεν είναι εύλογο το σενάριο αναδιάρθρωσης
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s δεν θεωρεί εύλογο το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ιρλανδίας. “Δεν το θεωρούμε ένα εύλογο σενάριο.

Η αναδιάρθρωση, όταν η Ιρλανδία έχει επενδυτική διαβάθμιση, είναι ένα μακρινό σενάριο”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Moody’s, Ντίτμαρ Χόρνουνγκ, στο πρακτορείο Ρόιτερ, μετά την απόφαση του οίκου να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες, στο χαμηλότερο επίπεδο επενδυτικής διαβάθμισης.
“Προφανώς, η δυναμική του χρέους δεν είναι ευνοϊκή αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρούμε ότι είναι βιώσιμο. Υπάρχουν βέβαια προκλήσεις και αυτός είναι ο λόγος για την υποβάθμιση που κάναμε σήμερα”, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Moody’s.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment