PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Microsoft αλλάζει την ασφαλή κατάργηση συσκευών


Με την καθολική εφαρμογή του τελευταίου update των Windows 10, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ασφαλής κατάργηση συσκευών.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο στην ασφαλή κατάργηση συσκευών που έχουν συνδεθεί με έναν υπολογιστή μέσω διεπαφής USB όσο και μέσω μίας θύρας Thunderbolt. Εννοείται ότι οι αλλαγές θα εφαρμόζονται σε συσκευές εξωτερικής αποθήκευσης, USB keys, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και άλλες παρόμοιες συσκευές. Το νέο πακέτο αναβάθμισης έχει πλέον προεπιλεγμένη την επιλογή Quick Removal αντί για τη ρύθμιση Better Performance που ήταν σε ισχύ μέχρι σήμερα.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως η διαφορά να μη θεωρείται σημαντική, αλλά υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από τη μία και την άλλη λειτουργία. Στην επιλογή του Better Performance, τα Windows 10 επιλέγουν τη βέλτιστη λειτουργία και απόδοση κατά τη διάρκεια της μεταφοράς δεδομένων πριν από την αφαίρεση μίας συσκευής από το σύστημα. Αυτό οδηγούσε στην επιλογή της ασφαλούς κατάργησης συσκευών μέσα από μία χειροκίνητη λειτουργία που πολλές φορές ενοχλούσε τους χρήστες, αλλά αποτελούσε -ταυτόχρονα- εγγύηση ασφάλειας για τα δεδομένα του χρήστη.

Με την επιλογή Quick Removal, δεν είναι πλέον απαραίτητη η εν λόγω διαδικασία της ασφαλούς κατάργησης, παρόλο που -όπως αναφέρει το ZD Net- η διαδικασία αυτή ενδέχεται να κάνει λίγο πιο αργή τη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων προς μία εξωτερική μονάδα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, διαφορετικές πηγές σημειώνουν ότι με τις αλλαγές που προωθεί η Microsoft, θα σταματήσει η γκρίνια πολλών χρηστών που αμελούσαν να κάνουν με σωστό τρόπο τη διαδικασία ασφαλούς κατάργησης δεδομένων με αποτέλεσμα να χάνουν σε πολλές περιπτώσεις τα δεδομένα τους.

Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις αυτές όποτε το επιθυμούν, μέσα από το μενού που προκύπτει με το δεξί κλικ, εάν επιλέξει κανείς μετά το Disk Management. Στο τέλος του μενού που προκύπτει μπορεί να επιλέξει κανείς το Properties και μετά το Policies, προκειμένου να διαλέξει ο χρήστης την πολιτική που θα ακολουθείται από το λειτουργικό σύστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment