PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Google μπλοκάρει τη Huawei


Νέο πλήγμα δέχτηκε η Huawei, αυτή τη φορά από την Google, η οποία απέκλεισε τον κινεζικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Τα νέα smartphones της κινεζικής εταιρείας δεν θα έχουν στο εξής πρόσβαση σε αρκετές εφαρμογές της Google, όπως Google Play, Gmail, YouTube, Google Maps.

Η κίνηση της Google συμμορφώνεται με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει τη Huawei στη λίστα με τις εταιρείες με τις οποίες απαγορεύεται να συναλλάσσονται οι αμερικανικές εταιρείες, εφόσον δεν έχουν ειδική άδεια.

Σε ανακοίνωσή της, η Google δήλωσε ότι «συμμορφώνεται με τον κανονισμό και εξετάζει τις επιπτώσεις». Η Huawei από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει.

Για τους κατόχους κινητών τηλεφώνων Huawei οι νέοι περιορισμοί σημαίνουν πρακτικά ότι όταν η Google θα παρουσιάσει αργότερα φέτος τη νέα εκδοχή Android, αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές της κινεζικής εταιρείας.

ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τη Huawei, καθώς υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιεί τις συσκευές της στα υπό ανάπτυξη δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) για τη διαρροή απόρρητων πληροφορίων προς την κινεζική κυβέρνηση. Η ίδια η εταιρεία ασφαλώς το αρνείται κατηγορηματικά.

Θεωρητικά, η Huawei μπορεί να αναπτύξει ένα αποκλειστικά δικό της λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές, προκειμένου να μην εξαρτάται από καμία άλλη εταιρεία. Παραταύτα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι νέοι περιορισμοί θα πλήξουν την εταιρεία, αφού μεγάλη μερίδα καταναλωτών δεν θα προτιμά στο μέλλον μία συσκευή η οποία θα είναι αποκλεισμένη από τις εφαρμογές της Google.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment