PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Google γιορτάζει την 90η επέτειο από την εφεύρεση της τηλεόρασης


Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον John Logie Baird, ο οποίος πριν από 90 χρόνια εφηύρε μια από τις πιο δημοφιλείς συσκευές οικιακής χρήσης, την τηλεόραση.

Ο John Logie Baird επρόκειτο για έναν Σκωτσέζο μηχανικό του 20ου αιώνα, ο οποίος το 1925, χρησιμοποιώντας μηχανικό σύστημα σάρωσης, κατόρθωσε να αναμεταδώσει εικόνες από ένα σημείο σε άλλο, βάζοντας έτσι τα θεμέλια της πρώτης τηλεόρασης.

Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα που χρησιμοποίησε ο Baird αποτελείτο από μια κάμερα που βρισκόταν πίσω από ένα περιστρεφόμενο δίσκο με οπές, ενώ η εικόνα που μετέδιδε το σύστημά του ήταν αρκετά θαμπή και κάθε πλαίσιο διέθετε τριάντα οριζόντιες γραμμές ενώ ανανεωνόταν 12 φορές ανά δευτερόλεπτο (12 πλαίσια / δευτερόλεπτο, fps). Η νέα τεχνολογική εφεύρεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε 50 μέλη του Royal Insstitution και έναν δημοσιογράφο των «Times» στις 26 Ιανουαρίου του 1926 στο εργαστήριο του Baird στο Λονδίνο.

Ο 1929 το BBC υιοθέτησε το ηλεκτρομηχανικό σύστημα του Baird, το οποίο επρόκειτο σταδιακά να αντικατασταθεί από το εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικό σύστημα της Marconi Electric and Musical Industries ως το 1937, οπότε και το σύστημα του Baird τίθεται πλέον εκτός παραγωγής.

Ο John Logie Baird συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τηλεόρασης και ανέπτυξε επίσης συστήματα αναμετάδοσης εικόνων με υπέρυθρη ακτινοβολία (Noctovision) για μετάδοση εικόνων κάτω από ανύπαρκτες συνθήκες φωτισμού, την έγχρωμη μετάδοση εικόνων (1928) και τη στερεοσκοπική τηλεόραση.

Ακόμα, αποτέλεσε τον πρώτο Βρετανό που τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο από την International Faculty of Science το 1937. Ο John Logie Baird απεβίωσε στον ύπνο του στις 14 Ιουνίου 1946 στην κατοικία του στο Bexhill, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της ευρείας οθόνης των 28 ιντσών στο ξενοδοχείο «Σαβόι» του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment