PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες


«Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά, διαδικασία που προβλέπει επιδότηση» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

«Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά, διαδικασία που προβλέπει επιδότηση» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», επισημαίνοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νομική σχολή, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «κάποιοι επεδίωκαν να δημιουργήσουν ένα μέτωπο στο οποίο να συμμετέχουν από τη μια πλευρά οι υπερασπιστές του ασύλου και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών».

Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΝ λέγοντας ότι «τις πόρτες της Νομικής τις κρατούσαν ανοικτές, στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, οι νεολαίοι του ΣΥΝ», ενώ αναφορικά με τον πρύτανη, είπε ότι δεν θέλησε να υποβάλλει γραπτό αίτημα προς την αστυνομία για την φρούρηση της Νομικής και ζήτησε να απαγορευτεί η αναχώρηση των μεταναστών από τα Χανιά, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, ήταν αδύνατον λόγω του χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Σχετικά με την τρομοκρατία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν κάνει επιλογή ζωής τη βία και την κατατρομοκράτηση της κοινωνίας.

«Με προβληματίζει ότι είναι νέοι γεμάτοι μίσος γα το κοινωνικό και πολιτικό μας σύστημα», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλοι οι τρομοκράτες δεν είναι γνωστοί: «όπως αποδεικνύεται, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και νέοι που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί να παρανομούν. Ας μη λέμε λοιπόν ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία και έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα».

Για το κίνημα της «ανυπακοής», ο κ. Παπουτσής είπε ότι “η ανυπακοή είναι πολιτική δράση και χρειάζεται αποκάλυψη και πολιτική αντίδραση”, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν βαριές πολιτικές ευθύνες όσοι επενδύουν στο μπάχαλο. Όσοι προσφέρουν κάλυψη στη βία για να ψαρέψουν στα θολά νερά».

Ταυτόχρονα, αναρωτήθηκε: «τι σημαίνει λοιπόν ανυπακοή; Τι σημαίνει “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” από τα διόδια μέχρι την εφορία; Πού το πάνε; Στην αποτυχία της προσπάθειας της κυβέρνησης και του λαού; Στο αδιέξοδο; Στη σύγκρουση και τη βία;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment