PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η χορήγηση μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ξεκίνησε


Την Πέμπτη σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τα νοσοκομεία της Αθήνας προγραμματίζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η χορήγηση μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ξεκίνησε την Πέμπτη σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τα νοσοκομεία της Αθήνας προγραμματίζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 60 χρήστες ηρωίνης βγήκαν από τη λίστα αναμονής την πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Άγιος Παύλος», «Ιπποκράτειο» και «Ειδικών Παθήσεων».

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το «Άγιος Δημήτριος» και μέχρι το τέλος του μήνα θα ακολουθήσουν και τα νοσοκομεία 424, «Θεαγένειο» και «Γεννηματάς».

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, στο μέλλον η αναμονή για την χορήγηση υποκατάστατων δεν θα ξεπερνά τους 1-3 μήνες σε όλη την Ελλάδα.

Στις μονάδες υποκατάστασης εξυπηρετούνται μόνο όσοι είναι γραμμένοι στις λίστες αναμονής του ΟΚΑΝΑ από τον οποίο ειδοποιούνται τηλεφωνικώς και γραπτώς για να προσέλθουν στα νοσοκομεία.

Μέχρι την Τετάρτη, περίπου 1.000 άτομα είχαν υποβάλλει αίτηση μέχρι την Τετάρτη για τη χορήγηση μεθαδόνης στη Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός αυτός είναι μάλιστα διπλάσιος από τον αριθμό των αιτήσεων τον περασμένο Αύγουστο.

Ο ΟΚΑΝΑ προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με 400 χρήστες, από τους οποίους οι 200 δεν εντοπίστηκαν λόγω αλλαγής των στοιχείων επαφής (οι χρήστες αυτοί πάντως δεν χάνουν τη σειρά τους). Σημαντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι το 8% των 400 χρηστών βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, το 4% έχει αποβιώσει και το 8% έχει απευθυνθεί σε άλλα προγράμματα απεξάρτησης.

Η λίστα αναμονής προβλέπεται τώρα να εξαντληθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και πλέον θα καλούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μόνο όσοι υποβάλλουν αίτηση από την Πέμπτη και μετά.

Μονάδες χορήγησης υποκατάστατων σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν η Εκκλησία της Ελλάδας και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment