PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η φυλακή Rikers όπου κρατείται ο Στρος Καν (v)


Από τις χλιδάτες σουίτες σε ένα από τα κελιά του Rikers Island, μιας από τις 10 χειρότερες φυλακές της Νέας Υόρκης, βρίσκεται πλέον ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Από τις χλιδάτες σουίτες σ’ ένα από τα κελιά του Rikers Island, μιας από τις 10 χειρότερες φυλακές της Νέας Υόρκης, βρίσκεται πλέον ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο «mr. ΔΝΤ» κρίθηκε προφυλακιστέος και, προσωρινά, κρατείται σε ξεχωριστό χώρο, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί ξανά ενώπιον δικαστηρίου.

Το Rikers Island είναι ένα συγκρότημα κρατητηρίων σε έκταση 1.672 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα στο Κουίνς και το Μπρονξ, που χωρίζεται σε 10 επιμέρους πτέρυγες.

Χαρακτηρίζεται ως η άλλη πλευρά της Νέας Υόρκης και εκεί εκτίουν τις ποινές τους κατηγορούμενοι με βαριά αδικήματα, ενώ δεν έχουν λείψει τα περιστατικά κακοποίησης.

Μέσα σε δύο ημέρες, ο «ατσαλάκωτος» ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εν δυνάμει υποψήφιος Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών, δολοφόνων και προαγωγών, σε ένα μέρος όπου το 92% είναι μαύροι και το 90% δεν έχει τελειώσει το Λύκειο.

Το Rikers Island έχει κατά καιρούς γίνει θέμα ντοκιμαντέρ, αλλά και αστυνομικών σειρών (όπως π.χ. το CSI). Εκεί βρίσκονται περίπου 11.000 κρατούμενοι, χωρισμένοι κατά φύλο και ηλικία, πολλές φορές στοιβαγμένοι -κυριολεκτικά- σε κελιά των 50 ατόμων και υπό το άγρυπνο βλέμμα 7.000 ενστόλων.

Αν και ο Ντομινίκ Στρος Καν θα κρατείται -για λόγους ασφαλείας- σε ξεχωριστό κελί 3,5×4 μέτρων, το πρόγραμμά του δεν θα διαφέρει από εκείνο των υπόλοιπων κρατουμένων, που φυσικά, ουδεμία σχέση έχει με όσα είχε συνηθίσει μέχρι πρόσφατα…

Στις 06:00 το πρωί τα φώτα στο Rikers Island ανάβουν και σημαίνει το εγερτήριο. Ο χρόνος αναψυχής είναι 1 ώρα το πολύ και στις 23:00 τα φώτα σβήνουν. Παράλληλα, ο «mr. ΔΝΤ» θα πρέπει να ξεχάσει τις γαστριμαργικές απολαύσεις και τα gourmet πιάτα και να χορτάσει με φαγητά όπως μπέργκερ γαλοπούλας, λαχανικά και ψωμί…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment