PeristeriNews.gr
Lifestyle

Η υποψηφιότητα και μόνο ήταν επιτυχία


Δήλωσε από το Λος Άντζελες ο Γιώργος Λάνθιμος.

«Θα έλεγα ψέματα ότι δεν στεναχωρήθηκα, που χάσαμε το Όσκαρ. Όμως, αυτή η υποψηφιότητα ήταν μία τεράστια επιτυχία από μόνη της», δήλωσε από το Λος Άντζελες ο Γιώργος Λάνθιμος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο τελικά απονεμήθηκε στην ταινία «Ισως αύριο» (in a better world) της Δανής Σουσάνε Μπίερ.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι: «Δεν σημαίνει πολλά μόνο για μένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και για την ίδια την κατηγορία του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αφού η ταινία συζητήθηκε όσο καμία άλλη ως μία από τις πιο τολμηρές επιλογές της Ακαδημίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γεγονός ελπιδοφόρο για την ανανέωση του θεσμού. Δεν μπορώ παρά να είμαι υπερήφανος γι αυτά που έχει πετύχει ο “Κυνόδοντας” τα τελευταία δύο χρόνια».

Η υποψηφιότητα στα Όσκαρ «αναδεικνύει τη δυναμική της νέας δημιουργίας στην Ελλάδα. Είναι η κορυφή ενός δημιουργικού ρεύματος, το οποίο αποτελείται από ανθρώπους με καλλιτεχνικό δαιμόνιο και πείσμα και που κατάφερε να ξεχωρίσει στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, στο συγχαρητήριο μήνυμά του στον Γ. Λάνθιμο .

“Ο Λόγος του Βασιλιά” ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Όσκαρ, κερδίζοντας 4 αγαλματάκια. Απέσπασε βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου. Στη Νάταλι Πόρτμαν το βραβείο Α΄Γυναικείου Ρόλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Leave a Comment