PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η τρομο-λίστα της Ευρώπης



Ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου εμφανίζονται στη λίστα του καταλόγου με τους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με το Fox News, το οποίο επικαλείται πηγές.

Ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου εμφανίζονται στη λίστα του καταλόγου με τους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με το Fox News, το οποίο επικαλείται πηγές.

Η “λίστα” έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Γηραιά Ήπειρο και την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η επίμαχη λίστα γνωστοποιήθηκε από ένα “γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν”.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερπλατζ, επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα, καθώς και η Παναγιά των Παρισίων.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για “πιθανούς κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων”, καλώντας τους να είναι προσεκτικοί κυρίως στους δημόσιους χώρους.

Η Ιαπωνία έκανε το ίδιο για τους υπηκόους της που ταξιδεύουν ή ζουν στην Ευρώπη. Αργότερα ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, αυξάνοντας το επίπεδο επικινδυνότητας για τρομοκρατική επίθεση στο “υψηλό”.

Τι υποστηρίζει το Παρίσι Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε ότι υπάρχουν “συγκλίνουσες αναλύσεις για το αυξημένο επίπεδο απειλής στην Ευρώπη” σε όλες “τις ενδιαφερόμενες χώρες”, μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό, αναφέρθηκε “στις δηλώσεις και τις εκτιμήσεις των βρετανικών και γερμανικών αρχών που επισημαίνουν την ύπαρξη ενός αυξημένου κινδύνου απειλής”, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τις ενδείξεις των αμερικανικών αρχών.

Όσον αφορά στη Γαλλία, “οι αμερικανικές συστάσεις βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις συστάσεις που κάνουμε στο έδαφός μας, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται από το επίπεδο συναγερμού Vigipirate που βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο”.

Το σχέδιο Vigipirate παραμένει στο κόκκινο επίπεδο, το τελευταίο στάδιο πριν από το πορφυρό, το οποίο ισχύει στην περίπτωση άμεσου κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment