PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Η ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στο Περιστέρι συμμετέχει στο Olympia Festival


Τον Σεπτέμβρη του 2019 στο 33ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Κίνδυνος-Ακίνδυνος».

Δεκάδες, Περιστεριώτες και Περιστεριωτόπουλα, συμμετείχαν στην ταινία τόσο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους όσο και σε μικρότερους. Όλη η προσπάθεια έγινε από μια παρέα φίλων που ποτέ τους ξανά δεν είχαν ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο. Τόσο ο σκηνοθέτης όσο και οι ηθοποιοί και το υπόλοιπο επιτελείο ήταν όλοι ερασιτέχνες. Κανείς από τους ηθοποιούς δεν είχε ασχοληθεί με την υποκριτική, αλλά η όρεξη και ο στόχος τους για να αφήσουν ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από την ταινία έπιασε τόπο.

Η ταινία επιλέχθηκε από το Olympia international film festival να συμμετάσχει στο αφιέρωμα «Προσεγγίσεις της Παιδικής Ηλικίας και της Νεότητας στο Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο» της φετινής 23ης διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο και στην Αμαλιάδα μεταξύ 28/11 και 5/12/2020.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός οι συντελεστές της ταινίας δήλωσαν: «Είναι μεγάλη τιμή η επιλογή της ταινίας μας από το Olympia international film festival για την συμμετοχή της στο αφιέρωμα “Προσεγγίσεις της Παιδικής Ηλικίας και της Νεότητας στο Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο”. Σε μία κοινωνία όπου φαινόμενα ρατσισμού ξεφυτρώνουν καθημερινά δίπλα μας το φιλμάκι «Κίνδυνος-Ακίνδυνος» μας αφυπνίζει τις συνειδήσεις. Πώς μπορείς να μισείς κάποιον που δεν τον ξέρεις? Πώς μπορείς να μισείς κάποιον που δεν τον έχεις δει ποτέ? Πώς μπορείς να μισείς ένα παιδί?

Μέσα στα 8 λεπτά η ταινία μας, παρουσιάζει ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι και ποιες οι πραγματικές απειλές στην καθημερινότητα μας. Γνωστά και οικεία πρόσωπα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας έχοντας σαν οδηγό στερεοτυπικές αντιλήψεις έρχονται αντιμέτωποι με τον πραγματικό κίνδυνο αψηφώντας την ομορφιά που προσδίδουν στην κοινωνία μας τα μάτια ενός παιδιού. Η μόνη αλήθεια είναι πως ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν μέναμε για πάντα παιδιά.

Ευχαριστούμε τον δήμο Περιστερίου για την παραχώρηση του 33ου Δημοτικού σχολείου, τον διευθυντή κ. Λευτέρη Ρατσιάτο για την στήριξη καθ΄ όλη την διάρκεια και όλους τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για τα γυρίσματα της ταινίας»

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως την σκηνοθεσία της ταινίας έκανε ο Γιώργος Μάρας και το σενάριο έγραψε ο Μπάμπης Λούκος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment