PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η ταινία για το Περιστέρι που κέρδισε το πρώτο βραβείο! (video)


Το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου» απέσπασε φέτος, η ταινία του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου «Το παρόν έχει παρελθόν: το Περιστέρι στις γειτονιές του χθες».

Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών, αποτελεί καρπό της διετούς έρευνας της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου και παρουσιάζει την ιστορία της πόλης μας μέσα από παλιές φωτογραφίες που συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν οι μαθητές. Σε δεύτερο στάδιο, μετά την ταυτοποίηση των φωτογραφιών, οι μαθητές φωτογράφισαν τις ίδιες τοποθεσίες και αντιπαρέβαλαν τις λήψεις, ώστε να αντιληφθούν την αλλαγή  του αστικού περιβάλλοντος κατά την πάροδο των ετών.

Η μεταβολή του φυσικού τοπίου αποτυπώνεται ανάγλυφα και πράγματι εντυπωσιάζει, ενώ είναι έκδηλη η συγκίνηση από την ανάκληση των βιωμάτων στη μνήμη: οι γειτονιές  κι οι αλάνες των παιδικών μας χρόνων, τα θερινά σινεμαδάκια κι οι μοσχοβολιστές αυλές παρελαύνουν στην οθόνη μοναδικά και σε συνεπαίρνουν σε ένα ταξίδι στον χρόνο…

Τον συντονισμό, την επίβλεψη και την επιμέλεια του έργου είχαν η κ. Παπαμάρκου Μελπομένη και η κ.Μακρή Ιωάννα .

Κινηματογραφικές συμβουλές και τεχνική υποστήριξη προσφέρθηκαν από τον  ντοκιμαντερίστα  κ.Χρήστο Σκούρα. Πολύτιμη βοήθεια στην ταυτοποίηση των φωτογραφιών πρόσφερε η Περιστεριώτισσα κ. Βιβή Γεωργακά, η οποία υπήρξε και σύμβουλος ιστορικής μνήμης για το εν λόγω ντοκιμαντέρ. Η μουσική επένδυση της ταινίας,  είναι του Κώστα Χωριανόπουλου και προέρχεται από το ντοκιμαντέρ της Σίσσυ Σιαφάκα για την Αγία Βαρβάρα με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο της πόλης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment