PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η συριακή αντιπολίτευση θέτει ως όρο την αποχώρηση Άσαντ


Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η πολιτική μετάβαση στη Συρία μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα είναι πλέον πρόεδρος της Συρίας.

«Θεωρούμε ότι η περίοδος μετάβασης έχει ως αφετηρία την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ ή τον θάνατο του», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλούς στους δημοσιογράφους στην Γενεύη, όπου την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξεκινήσει αυτή η περίοδος με την παρουσία αυτού του καθεστώτος ή με τον αρχηγού αυτού του καθεστώτος στην εξουσία», πρόσθεσε,

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι επιμένει «στην εγκαθίδρυση ενός εκτελεστικού φορέα πολιτικής μετάβασης που θα έχει πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες» και στον οποίο ο Άσαντ «δεν έχει θέση».

Ο Αλούς χαρακτήρισε ασήμαντη την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ Μουάλεμ, με την οποία ενημέρωνε ότι η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί σήμερα στη Γενεύη, ωστόσο δεν θα αναμένει περισσότερο από 24 ώρες την άφιξη της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης.

Ο Σύρος ΥΠΕΞ απέρριψε παράλληλα οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment