PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η συμμορία των «Ροζ Πανθήρων» ο εφιάλτης της Αθήνας


Λερναία Υδρα αποδεικνύεται η διαβόητη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων» στη χώρα μας.

Λερναία Υδρα αποδεικνύεται η διαβόητη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων» στη χώρα μας. Αν και οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει απανωτά πλήγματα στο παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης, μια νέα ληστεία στην Αθήνα έρχεται να τους θέσει σε κατάσταση συναγερμού.

Η κινηματογραφική ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο χρυσοχοΐας του Ζωγράφου έχει, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, άρωμα «Ροζ Πανθήρων». Τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταφέρει να κόψουν ένα μεγάλο πλοκάμι των «Ροζ Πανθήρων» στην Αθήνα, το οποίο είχε πραγματοποιήσει είκοσι δύο διαρρήξεις και ληστείες στα νότια και βόρεια προάστια της Αθήνας. Μάλιστα, συνέλαβαν τον αρχηγό αλλά και τη φίλη του, την μπασκετμπολίστρια της Α1 Ολια Κίρκοβιτς.

Οι τέσσερις άνδρες που εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και κρατούσαν στα χέρια υποπολυβόλα τύπου Καλάσνικοφ, και μάλιστα τελευταίας γενιάς, ήξεραν τι πρέπει να κάνουν: «Οι κινήσεις τους αλλά και ο σχεδιασμός της όλης ληστρικής επιδρομής έχουν χαρακτηριστικά που -αν μη τι άλλο- δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και να μη ρίξουμε πάλι στο τραπέζι των ερευνών των ενδεχόμενο των “Ροζ Πανθήρων”» λέει με νόημα στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα, και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες στις ευρωπαϊκές αστυνομίες κυκλοφορούσαν έντονες φήμες, οι οποίες γρήγορα έγιναν συγκεκριμένες πληροφορίες, για είσοδο Αλβανών -και συγκεκριμένα Κοσοβάρων- στη διεθνή οργάνωση των ληστών. Αυτές οι πληροφορίες έχουν φτάσει, βεβαίως, και στα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας, και η πρόσφατη ληστεία στου Ζωγράφου τις ενισχύει.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην περιοχή του Ζωγράφου, οι δύο από τους τέσσερις κουκουλοφόρους [Η σπασμένη και άδεια βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου του κ. Κουνάβη στου Ζωγράφου. ] ς μιλούσαν μεταξύ τους αλβανικά, με βαριά όμως προφορά, κάτι που ίσως δείχνει την καταγωγή τους από το Κόσοβο.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται επίσης από το γεγονός πως οι δράστες είχαν σταθμεύσει κάθετα στην οδό Ιλισίων ένα θηριώδες τζιπ γερμανικής κατασκευής, ώστε να διακόψουν την κυκλοφορία και να «δουλέψουν» με την ησυχία τους. Το γεγονός δε πως ζητούσαν τον κωδικό από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, αλλά και η ψυχραιμία που επέδειξαν μόλις η σύζυγος του ιδιοκτήτη πάτησε το κουμπί του συναγερμού, δείχνουν επαγγελματική αρτιότητα που μόνο οι «Πάνθηρες» έχουν. Συγκεκριμένα, ποτέ δεν έχουν πυροβολήσει άνθρωπο, έστω κι αν έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, ενώ τα μεγάλα και βαριά αυτοκίνητα είναι μέσα στον σχεδιασμό της συμμορίας, ενώ το γεγονός πως προτίμησαν να κάνουν τη ληστεία μέρα μεσημέρι δείχνει καταφανέστατα οργάνωση της πρώτης γενιάς των «Ροζ Πανθήρων». Οπως είχε γίνει δηλαδή στη μεγάλη ληστεία σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι το 1998, όπου είχαν εισβάλει με αυτοκίνητο και είχαν αδειάσει ένα ολόκληρο κοσμηματοπωλείο μπροστά στα μάτια των πελατών της επιχείρησης!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣ

Εφιαλτικές ήταν οι στιγμές που έζησαν οι ιδιοκτήτες του εργαστηρίου όταν βρέθηκαν τετ-α-τετ με τους τέσσερις οπλοφόρους, που όπως όλα δείχνουν ανήκουν στις τάξεις των «Ροζ Πανθήρων». Τόσο ο Κώστας Κουνάβης όσο και η σύζυγός του περιέγραψαν στην «Espresso» τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δράστες και τον τρόμο που σκόρπισαν με τα Καλάσνικοφ.

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Εκείνη τη στιγμή ήμασταν στο πίσω μέρος, όπου βρίσκεται το εργαστήριο και το χρηματοκιβώτιο. Ο σύζυγός μου σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Τον είδα να παγώνει και να μην κινείται. Πήγα προς την πόρτα και τότε είδα τέσσερις πάνοπλους άντρες με κουκούλες να χτυπούν με μανία την κλειδωμένη κεντρική πόρτα. Οι δράστες, αφού έσπασαν την πόρτα, εισέβαλαν μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ήξερα τι να κάνω, ο σύζυγός μου είχε παγώσει. Οι δύο με τα Καλάσνικοφ στα χέρια κατευθύνθηκαν προς το χρηματοκιβώτιο φωνάζοντας στον άντρα μου να βάλει τον κωδικό. Οι άλλοι δύο έσπαζαν τις βιτρίνες και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους».

Από την πλευρά του ο Κώστας Κουνάβης, που για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ζει το ίδιο σκηνικό, μας λέει με τρεμάμενη φωνή: «Ανοιξα τη μία από τις δύο πόρτες του χρηματοκιβωτίου και ο ένας από αυτούς άρπαξε δύο καρτέλες με κοσμήματα και μερικές αλυσίδες. Η σύζυγός μου τότε πά
τησε το κουμπί του συναγερμού».

Ο ήχος από τη δυνατή σειρήνα ανησύχησε τους δράστες. Οι δύο που ήταν μαζί με τους ιδιοκτήτες έστρεψαν τις κάννες των όπλων προς το μέρος τους και ο ένας από αυτούς φώναξε με ξενική προφορά: «Τώρα τελειώσατε». Σύμφωνα με τον Κώστα Κουνάβη, οι δύο κουκουλοφόροι συνεννοήθηκαν μεταξύ τους μιλώντας σε βαλκανική γλώσσα και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κατάστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment