PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η στρατιωτική ηγεσία στην Τουρκία παραιτήθηκε


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς παραιτήθηκε σήμερα, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς παραιτήθηκε σήμερα, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Την παραίτηση τους δήλωσαν: ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, ο στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, καθώς και οι επικεφαλής του στρατού ξηράς, του ναυτικού, και της αεροπορίας.

Οι παραιτήσεις προκάλεσαν ερωτηματικά, παρόλο που τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη φημολογία στην Άγκυρα για αυτό το ενδεχόμενο.

Κρίσιμες ημερομηνίες η 1 – 4 Αυγούστου, καθώς τότε αναμένεται να συνέλθει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία αξιωματικών για διάφορες υποθέσεις, ένα θέμα που εδώ και καιρό απασχολούσε την τουρκική γνώμη.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, είναι ότι σήμερα το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα, σχετικά με την υπόθεση δημιουργίας ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο, που είχαν στόχο την αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Ανάμεσα στους 22 εν ενεργεία απόστρατους αξιωματικούς που κατηγορούνται, είναι ο διοικητής της “Στατιάς Αιγαίου” (4η Στρατιά) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ, και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς, στρατηγός Χασάν Ιγσίζ.

Να σημειώσουμε, ότι η υπόθεση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δικαστικών υποθέσεων “Εργκενεκόν”, “Κλωβός”, “Βαριοπούλα”, στις οποίες πολλοί εν ενεργεία αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment