PeristeriNews.gr
Υγεία

Η στοματική υγεία κλειδί της σωματικής και ψυχικής υγείας


Τη σημασία που έχει η υγεία του στόματος στη γενικότερη υγεία και τη συμβολή της στην εμφάνιση και εξέλιξη νοσημάτων, αναδεικνύει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς (ΟΣΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας που έχει οριστεί η 20η Μαρτίου.

«Γνωρίζεις με ποιον τρόπο η στοματική σου υγεία σχετίζεται με τη γενική σου υγεία; Ρώτα τον οδοντίατρό σου!»: Το μήνυμα αυτό στέλνει ο ΟΣΠ, ο οποίος αναφέρει ότι «πάνω από χίλιες ασθένειες εμφανίζονται στη στοματική κοιλότητα και πολλές από αυτές αποτελούν την πρώτη εκδήλωση μιας νόσου που έχει ήδη προσβάλει ή θα προσβάλει άλλα όργανα ή συστήματα του οργανισμού, ενώ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα βακτήρια που ενοχοποιούνται για την ουλίτιδα, βρίσκονται επίσης στον εγκέφαλο των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ».

Ο ΟΣΠ επισημαίνει, ακόμα, πως διάφορα μικρόβια του στόματος μπορούν να μεταναστεύσουν, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, σε άλλα απομακρυσμένα όργανα, όπως είναι η καρδιά και οι πνεύμονες και να τα προσβάλουν, ενώ η έλλειψη δοντιών και η κακή μάσηση αποτελούν μία από τις σοβαρότερες αιτίες διαταραχών της πέψης.

«Μάθε να φροντίζεις το στόμα σου! Μάθε να φροντίζεις το σώμα σου! Ρώτα τον οδοντίατρό σου!» τονίζουν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και αναφέρουν ότι η στοματική υγεία αποτελεί κλειδί της σωματικής και ψυχικής υγείας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment