PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία αντίστοιχη του Τσερνόμπιλ


Την ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986.

Οι αρχές της Ιαπωνίας αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, το 1986.

Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά.

Ωστόσο, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Νταϊτσί, εξέφρασε σήμερα ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986.

Η διαρροή ραδιενεργών ουσιών από το εργοστάσιο του Νταϊτσί αντιστοιχεί περίπου στο 10% της ποσότητας ραδιενέργειας που είχε διαρρεύσει από το Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια.

Η φωτιά στον αντιδραστήρα 4 που είχε ξεσπάσει νωρίτερα τα χαράματα της Τρίτης, μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό των 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, έχει πλέον κατασβεσθεί.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας το Ναρίτα σταμάτησε τη λειτουργία του προσωρινά, αμέσως με το που έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα Τόκιο η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 6.3 βαθμών Ρίχτερ, προκειμένου οι αρχές να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις για πιθανές ζημιές.

Νέος ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε στην βορειοδυτική Ιαπωνία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment