PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η πρώτη κονσόλα τρισδιάστατων βιντεοπαιχνιδιών χωρίς γυαλιά


Η ιαπωνική εταιρία Nintendo κυκλοφόρησε την πρώτη στον κόσμο κονσόλα για βιντεοπαιχνίδια, η οποία διαθέτει τρισδιάστατη οθόνη που λειτουργεί χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να φοράει ειδικά 3-D γυαλιά.

Η ιαπωνική εταιρία Nintendo κυκλοφόρησε την πρώτη στον κόσμο κονσόλα για βιντεοπαιχνίδια, η οποία διαθέτει τρισδιάστατη οθόνη που λειτουργεί χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να φοράει ειδικά 3-D γυαλιά.

Το 3DS, στο οποίο «ποντάρει» πολλά η εταιρία για να ανακάμψει και να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό, κυκλοφόρησε ήδη στην Ιαπωνία, ενώ θα βγει στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Πολλοί νεαροί Ιάπωνες έκαναν ουρές από τη νύχτα έξω από τα καταστήματα για να πάρουν μια ώρα αρχύτερα το 3DS, που πρέπει να αντιπαρατεθεί όχι μόνο στο νέο Sony Playstation Move (επιτρέπει τα τρισδιάστατα παιγνίδια αλλά με χρήση ειδικών γυαλιών) και στο νέο Microsoft Xbox Kinnect (στο οποίο οι παίκτες παίζουν με το σώμα τους, χωρίς να κρατάνε κάποιο όργανο ελέγχου), αλλά και σε άλλες συσκευές, όπως τα «έξυπνα» κινητά και οι υπολογιστές-ταμπλέτες, που πλέον προσφέρουν αυξημένες δυνατότητες για βιντεοπαιχνίδια.

Η νέα κονσόλα, σύμφωνα με τους αναλυτές, ίσως κρίνει την μελλοντική πορεία της Nintendo, που το 2010 εμφάνισε μεγάλη πτώση 75% στα κέρδη της. Το 3DS έχει δύο οθόνες και τιμολογείται γύρω στα 305 δολάρια.

Αν και ο «στόχος» της Nintendo είναι πρωτίστως τα παιδιά, η εταιρία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι παιδιά κάτω των έξι ετών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την τρισδιάστατη παιχνιδομηχανή, γιατί μπορεί να κάνει κακό στα μάτια τους.

Το 3DS δημιουργεί μια ψευδαίσθηση βάθους, ώστε το βιντεοπαιχνίδι να φαίνεται σαν τρισδιάστατο, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένες κάμερες που επιτρέπουν στους χρήστες να τραβάνε «τρισδιάστατες» φωτογραφίες. Ακόμα, η συσκευή διαθέτει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi, πράγμα που της επιτρέπει να συνδέεται με το διαδίκτυο για το «κατέβασμα» και άλλων παιγνιδιών, καθώς επίσης να ανταλλάσσει δεδομένα με άλλα γειτονικά 3DS.

Μέχρι τον Ιούνιο, θα υπάρχουν διαθέσιμοι περίπου 30 τίτλοι 3-D βιντεοπαιχνιδιών για το νέο προϊόν της Nintendo. Σε περίπου δέκα μήνες αναμένεται να βγει στην αγορά η νέα φορητή παιχνιδομηχανή Next Generation Portable της Sony, που προβάλλεται ως η «νέας γενιάς» κονσόλα.

Η αρχική φορητή κονσόλα DS της Nintendo κυκλοφόρησε στην αγορά το 2004 και, από τότε, έχει πουλήσει περίπου 145 εκατ. μονάδες, μέχρι τώρα, διεθνώς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment