PeristeriNews.gr
Editorial

Η παρακμή της χώρας φαίνεται και στους δρόμους


Μία βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και γενικότερα της Αθήνας, αρκεί για να καταλάβει κανείς την αδιαφορία στους νόμους, την έλλειψη ήθους και την επικινδυνότητα που προκαλεί ένα μεγάλο μέρος των οδηγών.

Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο, πλέον, μηχανάκια να πηγαίνουν ανάποδα σε στενά και να παρανομούν δίχως κανένα δισταγμό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εκτός από σοβαρά ατυχήματα και μεγάλη σύγχυση μεταξύ των οδηγών. Παρά το γεγονός ότι η παραβίαση του απαγορευτικού επιφέρει πρόστιμα μέχρι και 200 ευρώ, οι οδηγοί, κυρίως οι μοτοσικλετιστές, προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση, παρανομούν ασύστολα, προκαλώντας άσχημη εντύπωση και μεγάλη επικινδυνότητα.

Ας πάμε και στο θέμα της ασέβειας προς τους πεζούς. Πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου οι πεζοί θα έχουν πράσινο φανάρι αλλά θα τα «ακούσουν» από οδηγούς, γιατί προσπάθησαν να περάσουν τον δρόμο.

Παράλληλα, παρατηρούνται πολύ συχνά και οι παράνομες προσπεράσεις στους δρόμους που βάζουν τη ζωή των οδηγών σε κίνδυνο, με σκοπό να κερδίσουν κάμποσα μέτρα στην κίνηση.

Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε, αλλά ένα είναι χαρακτηριστικό για να αποδείξει πόσο «ξεροκέφαλοι» έχουν γίνει οι Έλληνες οδηγοί και το είχε καταγράψει το PeristeriNews.gr στις 5 Φεβρουαρίου 2018. Τότε, η Αιμιλίου Βεάκη είχε κλείσει λόγω έργων και είχαν τοποθετηθεί κορδέλες που προέτρεπαν τους οδηγούς να μην εισέλθουν στην οδό. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι απερίσκεπτοι οδηγοί τις αψηφούσαν μπαίνοντας στον δρόμο, με αποτέλεσμα να πρέπει στην συνέχεια να κάνουν όπισθεν για να αποχωρήσουν.

Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο πιο σημαντικό κομμάτι της απαράδεκτης συμπεριφοράς στο δρόμο από τους Έλληνες. Πρόκειται για το απαγορευμένο παρκάρισμα, είτε πάνω σε πεζοδρόμια, είτε σε μπάρες και θέσεις αναπήρων είτε σε σημεία που το αμάξι δεν χωράει και εξέχει στον δρόμο. Στο Περιστέρι, το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η θέση ΑμΕΑ στο Δημαρχείο Περιστερίου (φωτό). Συνεχώς οδηγοί που θέλουν να κάνουν χαλαρά τα ψώνια τους στον πεζόδρομο ή φορτηγά τροφοδοσίας, καταλαμβάνουν τη θέση, μην επιτρέποντας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη να την χρησιμοποιήσουν. Σίγουρα όλοι έχετε παρατηρήσει τέτοιες περιπτώσεις και έχετε απηυδήσει.

Υποτίθεται ότι ζούμε σε μία ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και όχι, καλή ώρα, στη γειτονική Τουρκία, που επικρατεί χάος. Θα πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε τον ΚΟΚ αλλά και τους στοιχειώδεις τρόπους συμπεριφοράς προς τους πραγματικά ανήμπορους. Άραγε, θα μπορούσαν όλοι αυτοί που παρανομούν και ζητούν και τον λόγο να τα κάνουν αυτά σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα; Τροφή για σκέψη…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment