PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η οικονομική κρίση χτυπά τους Ομπάμα


Η οικονομική κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την οικογένεια του πλανητάρχη.

Η οικονομική κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την οικογένεια του πλανητάρχη.

Τα έσοδα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ, μειώθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια δολάρια μέσα το 2010, σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Αυτό δείχνει η φορολογική δήλωσή τους, σύμφωνα με την οποία πέρυσι τα έσοδά τους ήταν 1.728.096 δολάρια, ενώ το 2009 είχαν δηλώσει πολύ περισσότερα (σχεδόν 5,5 εκατομμύρια!!!).

Σύμφωνα με την ανάλυση, ο Ομπάμα κέρδισε το περασμένο έτος 1,568 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις των βιβλίων του «Όνειρα από τον πατέρα μου», «Η τόλμη της ελπίδας» και «Τραγουδώ για σένα: Ένα γράμμα προς τις κόρες μου». Αντιθέτως, το 2009 είχε βγάλει από την ίδια πηγή περίπου 5,2 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, ο Ομπάμα ως πρόεδρος λαμβάνει 400.000 δολάρια ετησίως, ενώ η σύζυγός του δεν έχει μισθό.

Ωστόσο μέχρι να γίνει πρώτη κυρία, ήταν νομική σύμβουλος σε νοσοκομεία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και έπαιρνε 273.618 δολάρια ετησίως.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η Μισέλ Ομπάμα έβγαζε περισσότερα από τον άνδρα της, καθώς ο Μπάρακ Ομπάμα ως γερουσιαστής του Ιλινόι είχε ετήσιο μισθό 157.082 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι παρά την κρίση και τη μείωση των εσόδων της, η οικογένεια Ομπάμα έχει καταβάλει μέσα στο 2010 περισσότερα από 500.000 δολάρια σε φόρους, ενώ έχει ακόμα δωρίσει σε 36 φιλανθρωπικά ιδρύματα 245.075 δολάρια, δηλαδή περίπου το 14% του συνολικού εισοδήματός τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment