PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η οδήγηση με αλκοόλ – κινητό στο «στόχαστρο» της τροχαίας


Τους οδηγούς που πιάνουν το τιμόνι ενώ έχουν πιεί ή με το κινητό στο χέρι έβαλε στο «στόχαστρό της» η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα, από 24 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου, από 1.007 συνεργεία της που συγκροτήθηκαν πανελλαδικά ελέγχθηκαν συνολικά 24.849 οχήματα και βεβαιώθηκαν 561 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 705 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (364), του Ηρακλείου (80), των Χανίων (75), της Θεσσαλονίκης (74), της Αχαΐας (41) και των Ιωαννίνων (41).

Σύμωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment