PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Η Νορβηγία πρωτοπόρος στα «καθαρά» αυτοκίνητα


Το 17,1% των εγγραφών νέων αυτοκινήτων στη Νορβηγία το περασμένο έτος αναλογούσε σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, αντιπροσωπεύοντας το υψηλότερο μερίδιο αγοράς για «καθαρά» οχήματα σε όλο τον κόσμο.

«Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2015 ήταν μακράν το υψηλότερο στην ιστορία», δήλωσε η Κριστίνα Μπου της Νορβηγικής Ένωσης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων.

Ενδεικτικά, το 2014, τα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων αναλογούσαν στο 12,5% της νορβηγικής αγοράς.

Σχεδόν 26.000 αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών εγγράφηκαν πέρυσι στη σκανδιναβική χώρα, από το σύνολο των 150.700 νέων Ι.Χ., σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του κρατικού Συμβουλίου Πληροφοριών Οδικής Κυκλοφορίας. Εκτός από εννέα αυτοκίνητα υδρογόνου, όλα τα υπόλοιπα οχήματα μηδενικών εκπομπών ήταν ηλεκτρικά.

Τις περισσότερες πωλήσεις σημείωσαν η ηλεκτρική έκδοση του Volkswagen Golf, το Tesla S, το Nissan Leaf, το i3 της BMW και το μοντέλο Zoe της Renault.

Με την εντυπωσιακή αυτή επίδοση, η σκανδιναβική χώρα επιβεβαίωσε τη θέση της ως πρωτοπόρος στον τομέα «καθαρών» οχημάτων. Ενδεικτικά, στη γειτονική Σουηδία τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων αντιπροσώπευαν το 4% των εγγραφών νέων αυτοκινήτων το περασμένο έτος, ενώ στη Γαλλία μόλις το 0,9%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νορβηγική κυβέρνηση έχει θεσπίσει αρκετά μέτρα για να ενθαρρύνει τους αγοραστές να επιλέξουν αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές, δωρεάν χώρους στάθμευσης, καθώς και περιορισμένη χρήση των αποκλειστικών λωρίδων για λεωφορεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment