PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η ΝΔ μπορεί να δώσει στον επιχειρηματία την αναγκαία εμπιστοσύνη


Με την επίσκεψή του στην Καρδίτσα ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Με την επίσκεψή του στην Καρδίτσα ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και στον υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσας Κώστα Παπαλό, μιλώντας έξω από το εκλογικό κέντρο του δευτέρου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Καλλικράτης” και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είπε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα πραγματικά βασανίζεται από την αγωνία τού τι θα γίνει με τον “Καλλικράτη”.

Οπως ανέφερε, ο “Καλλικράτης”, ενώ ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα, σήμερα έχουν “πετσοκόψει” τα οικονομικά του τόσο, που δεν μπορεί πλέον να προσφέρει αυτό για το οποίο έγινε.

Σημείωσε πως ο “Καλλικράτης” έγινε από όνειρο της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα, δυστυχώς, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει διασύρει.

Οπως είπε, έκαναν χωροταξία κομματικής κοπτοραπτικής, έβαλαν τους δήμους εκεί που τους βόλευε, χωρίς να δώσουν πόρους.

Ήδη, εξήγησε ο κ. Σαμαράς, «έχουμε πέσει πάνω από το 40% των θεσμοθετημένων πόρων, όταν γνώριζαν ότι ο “Καλλικράτης” απαιτούσε πέντε δισ. ευρώ, για να “δουλέψει”, όπως εμείς είχαμε συλλάβει την εμβέλεια και τη δύναμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Επομένως, συνέχισε, έχουμε μπει σε μια φάση που σε 15 μέρες, ο απλός κόσμος που αγωνιά για το αύριο, έχει να δώσει μια διπλή απάντηση στην κυβέρνηση.

Απάντηση, αυτοδιοικητική για τον “Καλλικράτη”, ο οποίος “στην ουσία, δεν υπάρχει, είναι άφαντος”. Και υπάρχει, αι το δεύτερο μήνυμα: “Το μήνυμα, για τη σημερινή πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας”.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ασφυξία στην αγορά, για μηδενισμένες προσδοκίες σε όλα τα σημεία της χώρας, για ανύπαρκτα εισοδήματα, διατυπώνοντας παράλληλα το ερώτημα: “Με μια τέτοια πολιτική που οδηγεί σε αυτή την ασφυξία πώς περιμένει η κυβέρνηση να εισπράξει φόρους για να κλείσει το έλλειμμα;”

Εκανε λόγο για λάθος πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, πολιτική που μας βάζει, όπως είπε, σε πολύ μακροπρόθεσμες σχέσεις, με δανειστές, μια πολιτική που μας αναγκάζει αντί να ανοίγουμε καινούργιες επιχειρήσεις, να τις κλείνουμε.

Τόνισε πως η ΝΔ μπορεί να δώσει στον επιχειρηματία την αναγκαία εμπιστοσύνη για να προχωρήσει την επιχείρησή του, να προσλάβει υπαλλήλους και να μπορέσει να πιστέψει ότι υπάρχει αύριο.

Ακόμα, μίλησε για μια διαφορετική σχολή σκέψης, για μια άλλη φιλοσοφία της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα ως ΝΔ, συμπλήρωσε, αναγνωρίζουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, κάναμε δριμύτατη αυτοκριτική και “τραβήξαμε μια γραμμή” με το παρελθόν.

Ο κ. Σαμαράς νωρίτερα είχε επισκεφθεί το αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στη Μυρίνη του δήμου Κάμπου.

Για ψευτοδιλήμματα και ψέματα έκανε λόγο σήμερα από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

“Σε ώρες μεγάλης και βαθιάς οικονομικής κρίσης μια κυβέρνηση σοβαρή πρέπει να επενδύει στην αλήθεια και όχι στο ψέμα. Τα ψευτοδιλήμματα τα οποία όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να βάλει τις επόμενες μέρες ο κ. Παπανδρέου, θα πέσουν στο κενό”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι εμείς αγωνιζόμαστε με ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και αληθινό και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρά μόνο την οικονομική πραγματικότητα, η οποία σήμερα έχει κάνει τον ελληνικό λαό πραγματικά να στενάζει”, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ψευτοδίλημμα του πρωθυπουργου

Ως ψευτοδίλημμα που μπορεί να θέσει ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών, ανάλογα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα ‘‘Πρώτο Θέμα’’, απαντώντας στην ερώτηση αν θα τεθεί ζήτημα εθνικών εκλογών ανάλογα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέρει:

‘‘Αυτός είναι ένας εκβιασμός, ένα ψευτοδίλημμα που μπορεί να θέσει ή να υπονοήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Δεν θα πιάσει, όμως, όπως δεν θα πιάσει το άλλο ανόητο ψευτοδίλημμα: σωτηρία ή χρεοκοπία. Γιατί η πολιτική του δεν έχει σωτηρία. Οδηγεί στη χρεοκοπία. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς ούτε μπλοφάρουμε. Σήμερα, το κυρίαρχο είναι να αλλάξουμε πορεία στην οικονομία. Το λέμε εμείς, το λένε όλο και περισσότεροι ειδικοί εδώ και έξω. Καιρός να το πει και ο λαός! Και θα το κάνει τον Νοέμβριο. Αυτή είναι η μόνη σωτηρία να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Όλα τα άλλα είναι ψευτοδιλήμματα και πολιτικοί εκβιασμοί ενός τρομαγμένου ΠΑΣΟΚ’.’

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment