PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Νέα Πρόκληση στην Ασφάλεια Πληροφοριών


Η ασφάλεια πληροφοριών είναι ένα από τα πιο καίρια και σύγχρονα ζητήματα στο χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Η ασφάλεια πληροφοριών είναι ένα από τα πιο καίρια και σύγχρονα ζητήματα στο χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Η… συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα από τα πληροφοριακά συστήματα καθιστά κρίσιμη και αναγκαία προϋπόθεση την συνεχή και αδιάλειπτη παρακολούθηση των συστημάτων τους προκειμένου να διασφαλίσουν απόρρητες πληροφορίες και υψηλής σημασίας συναλλαγές.

Ειδικοί σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με θέματα ασφάλειας πληροφοριών και προσπαθούν μέσω έρευνας και τεχνικών αναλύσεων να εντοπίσουν αδυναμίες σε εφαρμογές και συστήματα, μεθόδους παράκαμψης των υπαρχόντων μέτρων ασφαλείας και να αναπτύξουν νέες μεθόδους ή μέτρα προστασίας για να ενισχύσουν την ασφάλεια των συστημάτων και εφαρμογών ενάντια σε επιθέσεις.

Μία πρωτοποριακή προσέγγιση για την αδιάλειπτη παρακολούθηση και διαχείριση της Ασφάλειας Πληροφοριών αποτελεί η ανάθεση διαβαθμισμένων διαχειρίσιμων υπηρεσιών αξιολόγησης, παρακολούθησης, αποτίμησης και αντιμετώπισης του πληροφοριακού κινδύνου, σε εξωτερικούς παρόχους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές με αποτελεσματικότητα, επάρκεια και αξιοπιστία, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Obrela Security Industries καινοτομεί, παρέχοντας κατ’ αποκλειστικότητα Διαχειρίσιμες Υπηρεσίες Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας Πληροφοριών (SIEM) στην Ελλάδα, μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας τελευταίας τεχνολογίας (state-of-the-art). Η προηγμένη αυτή υπηρεσία παρέχεται μέσω του εξειδικευμένου Κέντρου Επιχειρήσεων και αφορά στην παρακολούθηση της υποδομής απεριόριστου αριθμού πελατών και συστημάτων ταυτόχρονα, σε «πραγματικό χρόνο» (δηλ. σε βάση 24x7x360), παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα άμεσης και ταχύτατης απόκρισης σε κρίσιμα περιστατικά ασφαλείας.

Η Obrela Security Industries έχει την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δυνατότητα να παρακολουθεί όλα τα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο λειτουργίας μίας επιχείρησης και, χρησιμοποιώντας τεχνικές συλλογής εκατομμυρίων καταχωρήσεων περιστατικών ασφάλειας, κανονικοποίησης, επεξεργασίας, συσχέτισης και ανάλυσής τους, να εντοπίζει τους επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς κινδύνους, επιτρέποντας στους πελάτες της να παραμένουν διαρκώς ενήμεροι σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειάς τους, σε πραγματικό χρόνο.

Στοχεύοντας στην υποστήριξη της έρευνας και στη διάχυση της γνώσης για την προσέγγιση άγνωστων πτυχών της Ασφάλειας Πληροφοριών, η Obrela Security Industries συμμετέχει ενεργά στο επικείμενο πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ath.Con IT Security Conference 2011, ως Diamond Sponsor. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 2-3 Ιουνίου στην Αθήνα και θα έχει ως στόχο να καλυφθούν θέματα που αφορούν βασικές αλλά και πιο εξειδικευμένες μεθόδους επίθεσης και άμυνας, δείχνοντας τις πραγματικές διαστάσεις και τους κινδύνους στην ασφάλεια πληροφοριών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment